Vesti

Nikolić: Uskoro o dogovoru sa Prištinom

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić rekao je da će građani Srbije za par dana znati šta je to tačno država dogovorila sa Prištinom.
Nikolić: Uskoro o dogovoru sa Prištinom
Tomislav Nikolić (Foto Krstarica)

Prema njegovim rečima, svi u Savetu za nacionalnu bezebdnost saglasni su šta treba činiti na Kosovu i to bez obzira na spekulacije zašto su se desili poslednji incidenti.

Nikolić je kaže spreman da se sastane i razgovara sa predsednikom opštine Zvečan koji mu je javno uputio poziv, ali da to zavisi i od niza institucija u Srbiji.

„Mi smo se odmah dogovorili da saznamo šta je to Srbija dogovorila sa institucijama u Prištini i na šta prema tom dogovoru institucije u Prištini imaju pravu, a na šta misle da imaju pravo tako da ćete za koji ima imati vrlo jasan stav Saveta za nacionalnu bezbednost po prvi put od kad postoji da građani Srbije, posebno oni koji žive na Kosovu i Metohiji, znaju šta ih čeka, iza koje odluke stoji njihova država“.Ostale vesti

Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
  • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017