Vesti
Netačno

Novinarske nagrade povod Informeru da etiketira novinare

Veoma tendenciozan naslov teksta objavio je 22.9.2022. godine Informer i tako etiketirao novinare i medijske radnike koji su na pres konferenciji učestvovali u objavi konkursa za novinarske nagrade Inicijative za mirne promene (PCi).
Novinarske nagrade povod Informeru da etiketira novinare
Narodna poslanica Sandra Božić (Printskrin Informer)

Informer je iskoristio pres konferenciju Inicijative za mirne promene (PCi), da spinuje čitav jedan dogadjaj, kako bi optužio novinare da "na mala vrata" priznaju Kosovo kao nezavisnu državu.

Osim etiketiranja, sadržaj koji je objavio Informer, pozivajući se na tvit narodne poslanice Sandre Božić, u potpunosti je netačan.

 

 

Konferencija koja je organizovana istovremeno u Beogradu i Prištini, a koju su, izmedju ostalih, u Prištini pratili i novinari Radio Goraždevca, i u potpunosti je bila posvećena takmičenju za najbolje priče iz zajednica.

Radi se o konkursu koji je otvoren do 31. decembra 2022. godine. Najbolje priče iz zajednica će ocenjivati stručni žiri koji će odabrati pobedničke priče i medijske kuće.

Na konferenciji su o značaju ove nagrade govorili prošlogodišnji dobitnici, istaknuti novinari, ovogodišnji članovi žirija i drugi medijski radnici.Ostale vesti

Pobedom ću te, pobedom ćeš me
Po starom običaju, mediji naklonjeni vlasti u Srbiji su neposredno nakon poruke Žozepa Borela na Tviteru da je postignut sporazum između Beograda i Prištine po pitanju registarskih tablica, ponovo proglasili "veliku pobedu srpske diplomatije".
  • 26.11.2022
Rezolucija 1244 se neće automatski aktivirati
Portal Kurir je objavio tekst pod naslovom "NAJVEĆU ODGOVORNOST NA KiM IMA KFOR: Ako propuste bezbednosne snage na sever, aktivira se rezolucija 1244! EVO ŠTA SE ONDA DEŠAVA", u kome se kao objašnjenje za "dešavanje" citira netačna izjava prof. dr Miroslava Bjegovića sa Fakulteta za bezbednost Univerziteta Educons.
  • 08.11.2022
Zatvara se Radio Kim?
Više ljudi nam se poslednjih dana obratilo sa pitanjem: "Da li je tačno da se zatvara Radio Kim?"
  • 07.11.2022
Žena koju su medicinske sestre tukle u Domu za stare u Peći nije Srpkinja
Snimak nasilja nad starijom ženom u Peći koji je objavljen na društvenim mrežama i u pojedinim tabloidima je predstavljen kao nasilje medicinske sestre Albanke nad starijom Srpkinjom. Tvrdnje da je žena Srpkinja su netačne.
  • 04.11.2022
Kako su usvojen kosovski budžet tabloidi pretvorili u paklene planove
Sednica Vlade Kosova na kojoj je usvojen Nacrt zakona o budžetu za 2023. godinu u iznosu od 3 milijarde i 212 miliona evra, a o kojoj su izvestili svi mediji, kao i o tome da je izmenjena odluka o preregistraciji vozila, bila je povod za različite uznemirujuće naslove u štampi i elektronskim medijima.
  • 03.11.2022
Podkast sa Ivanom Petrović: Zastrašenim ljudima je lako vladati
Dezinformacije i lažne vesti postale su naša svakidašnjost. Od kako nas je pre nekoliko godina zapljusnula ta oluja, ona je sve veća, uprkos borbi, kaže za premijerno izdanje Kim podkasta novinarka Siti (City) smart radija iz Niša Ivana Petrović.
  • 29.10.2022