Vesti
Netačno

Nedeljnik objavio naslov o ubistvu visokih funkcionera Kurtijeve stranke

Beogradski njuzmagazin „Nedeljnik“, objavio je na svom sajtu vest o ubistvu dvojice funkcionera Demokratske partije Kosova (DPK) pod naslovom "U Peći ubijeni visoki zvaničnici Kurtijeve stranke: "Šokirani smo..."
Nedeljnik objavio naslov o ubistvu visokih funkcionera Kurtijeve stranke
Ilustracija, Aljbin Kurti (Foto Kenzo TRIBOUILLARD AFP Profimedia)

Naslov vesti na koji se pozvao ovaj portal je netačan, jer se radi o visokim zvaničnicima Demokratske partije Kosova (a ne Samopredeljenja), što je navedeno dalje u tekstu, koji se poziva na agenciju Beta.

 U Peći je sinoć oko 20:20 sati u pucnjavi ubijen Astrit Ademaj, kandidat za gradonačelnika Peći iz Demokratske partije Kosova (PDK) i njegov partijski kolega Bljerand Krasnići, bivši kandidat za gradonačelnika Dečana.

Premijer Kosova Aljbin Kurti i predsednica Vjosa Osmani pozvali su nadležne organe da što pre rasvetle slučaj dvostrukog ubistva dvojice funkcionera Demokratske partije Kosova u Peći Astrita Ademaja i Bljeranda Kardijaja. Iz kosovske policije navode da je istraga u toku.

 Ostale vesti

’’Kurir’’ tvrdi da su juče počeli orkestrirani napadi Hrvata i Albanaca na Srbiju
U tekstu pod naslovom "PAKT: Hrvati i Albanci sinhronizovano udarili na Srbiju, najavili tužbe istog dana!" na portalu dnevnih novina Kurir netačno se navodi da su "orkestrirani napadi na Srbiju, na koje je nedavno upozorio i predsednik Srbije Aleksandar Vučić, počeli najavljivanjem tužbi Prištine i Zagreba protiv Srbije, i to, simptomatično, baš na Dan srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave!".
  • 17.09.2021