Vesti
Netačno

Alo! tvrdi da je "iskasapljen" učenik na Kosovu

"HOROR NA KOSOVU Iskasapljen učenik srednje škole!" glasi šokantan naslov portala Alo! za tekst objavljen 22. novembra i to uz fotografiju iz policijske akcije EULEX-a.
Alo! tvrdi da je
(Printskrin Alo!)

Netačno je da se na Kosovu dogodio težak incident na kakav aludira Alo!. Štaviše, ovaj portal objavio je potpuno kontradiktoran naslov u odnosu na sadržaj teksta koji je preneo pod pomenutim naslovom.

Portal lista Alo! objavio je tekst sa naslovom "HOROR NA KOSOVU Iskasapljen učenik srednje škole!”, pozivajući se na vest KoSSev portala.

Već u prvoj rečenici teksta, ispod šokantnog naslova o "hororu" i "kasapljenju", Alo! navodi da je maloletnik "na sreću zadobio lakše povrede".

U vesti portala KoSSev je takođe jasno navedeno da je maloletni učenik zadobio lakše telesne povrede.

"Učenik N.K. (18 godina), kako navodi policija, nožem je u predelu noge izbo maloletnika L.M. i naneo mu lakše telesne povrede", piše KoSSev, a prenosi Alo!.

Alo! je preneo i citat KoSSev portala u kojem se još jednom potcrtava da se ne radi o ozbiljnim povredama.

"Maloletnik nije životno ugrožen", stoji u tekstu KoSSeva i portala Alo!, u kojima se takođe navodi da je povređeni L.M. upućen na Centar za socijlani rad radi davanja izjave.



Ostale vesti

Kljinaku: Razlog za proširenje optužnica je politički
Kosovski portal na albanskom jeziku Reporteri je pre nekoliko dana objavio vest pod naslovom "Kljinaku: Razlog za proširenje optužnica je politički, oni žele da prolongiraju proces" koja se odnosi na nove optužbe protiv Tačija, Krasnićija, Veseljija i Seljimija pred Specijalnim sudom za Kosovo, ali i na činjenicu da su u Hagu završili i Hisni Gucati i Nasim Haradinaj. VD predsednika Organizacije ratnih veterana Oslobodilačke vojske Kosova (OVK) Faton Kljinaku je potpuno neutemeljeno i netačno ustvrdio da "većina slučajeva ne postoji" i da su oni "izmišljotina Srbije".
  • 23.05.2022
Spiskovi za odstrel Srba na Kosovu, organizovani naslovi tabloida ili Kurtijeva prava namera?
Beogradski tabloidi, poput lista Alo, bavili su se 8 aprila “spiskovima za odstrel Srba”, koji navodno namerava da izvrši kosovska vlast.
  • 16.05.2022
Putin u medijima u Srbiji: Od vere do nevere
Sastanak ruskog predsednika Vladimira Putina u Moskvi sa generalnim sekretarom Ujedinjenih nacija Antoniom Guterešom u centru je pažnje medija u Srbiji, ali i u regionu, već nekoliko dana.
  • 30.04.2022
Kud se dede izveštaj Klinta Vilijamsona?
„Nije Hašim Tači uhapšen zbog izveštaja Dika Martija, već Klinta Vilijamsona“, objasnio je poslanicima kosovske skupštine prištinski advokat, Tom Gaši, još decembra meseca 2020. godine.
  • 19.04.2022
Tabloidi ponovo o

"’ALBANCI SE NAORUŽAVAJU’ Stiglo HITNO UPOZORENJE: Žele nasilno da zauzmu sever Kosova!" - naslov je teksta koji je objavio portal Srbija danas.

  • 18.04.2022
’’Ipak ništa od NATO’’ sledećeg jutra znači ’’podržali ulazak u NATO’’
U dva dana prošle nedelje portal Srbija danas je obavljivanjem dve vesti povodom oglašavanja Ambasade SAD na Kosovu u vezi sa eventualnim prijemom Kosova u NATO sam sebe demantovao navodeći najpre "ništa od NATO", da bi sutradan objavili kako su iz SAD "podržali ulazak u NATO".
  • 11.04.2022