Vesti
Netačno

Alo! tvrdi da je "iskasapljen" učenik na Kosovu

"HOROR NA KOSOVU Iskasapljen učenik srednje škole!" glasi šokantan naslov portala Alo! za tekst objavljen 22. novembra i to uz fotografiju iz policijske akcije EULEX-a.
Alo! tvrdi da je
(Printskrin Alo!)

Netačno je da se na Kosovu dogodio težak incident na kakav aludira Alo!. Štaviše, ovaj portal objavio je potpuno kontradiktoran naslov u odnosu na sadržaj teksta koji je preneo pod pomenutim naslovom.

Portal lista Alo! objavio je tekst sa naslovom "HOROR NA KOSOVU Iskasapljen učenik srednje škole!”, pozivajući se na vest KoSSev portala.

Već u prvoj rečenici teksta, ispod šokantnog naslova o "hororu" i "kasapljenju", Alo! navodi da je maloletnik "na sreću zadobio lakše povrede".

U vesti portala KoSSev je takođe jasno navedeno da je maloletni učenik zadobio lakše telesne povrede.

"Učenik N.K. (18 godina), kako navodi policija, nožem je u predelu noge izbo maloletnika L.M. i naneo mu lakše telesne povrede", piše KoSSev, a prenosi Alo!.

Alo! je preneo i citat KoSSev portala u kojem se još jednom potcrtava da se ne radi o ozbiljnim povredama.

"Maloletnik nije životno ugrožen", stoji u tekstu KoSSeva i portala Alo!, u kojima se takođe navodi da je povređeni L.M. upućen na Centar za socijlani rad radi davanja izjave.Ostale vesti

”Srbija danas“: Nagoveštava se nešto veliko
"ESKOBAR SE VEĆ BACIO NA TEMU "DIJALOG" Nagoveštava se nešto veliko, čemu Srbija može da se nada?", piše portal Srbija danas prenoseći Tanjugovu vest o Fejsbuk postu koji je objavila Ambasada SAD u Prištini. U tekstu se, međutim, ne otkriva šta se to "veliko nagoveštava".
  • 09.11.2021
Šta je Fon Kramon promovisala u Loznici?
Informer je u četvrtak 28.10.2021. godine objavio lažnu vest pod naslovom „Glavna lobistkinja lažne države dolazi u Loznicu da podrži one koji su za nezavisno Kosovo!“.
  • 05.11.2021
Kako je metak (možda zalutali) postao bomba, granata, projektil, napad i haos
Objavljivanje lažnih vesti i dezinformacija je česta pojava kada su u pitanju vesti o Kosovu i sa Kosova. Posebnu opasnost predstavlja kada se takve vesti objave u jeku kriznih ili političko i bezbedonosno osetljvih situacija kakva je bila prošla nedelja.
  • 21.10.2021
’’Informer’’ objavio da je Srbija druga po zaraženosti u svetu
"Srbija je druga po zaraženosti na svetu! Daleko smo od normalnog života! U decembru peti talas pandemije koronavirusa?" je naslov teksta koji je objavio dnevni list Informer u sredu, 6. oktobra.
  • 07.10.2021
’’Kurir’’ piše da Hrvatska hitno šalje oružje Prištini
’’Hrvatska hitno šalje oružje Prištini: Vest odjeknula odmah nakon povlačenja specijalaca ROSU sa severa KiM’’ naslov je netačne vesti portala ’’Kurir’’ o primeni sporazuma između Hrvatske i Kosova o vojnim nabavkama koja je objavljena 3. oktobra. 
  • 05.10.2021
’’Kurir’’ tvrdi da su juče počeli orkestrirani napadi Hrvata i Albanaca na Srbiju
U tekstu pod naslovom "PAKT: Hrvati i Albanci sinhronizovano udarili na Srbiju, najavili tužbe istog dana!" na portalu dnevnih novina Kurir netačno se navodi da su "orkestrirani napadi na Srbiju, na koje je nedavno upozorio i predsednik Srbije Aleksandar Vučić, počeli najavljivanjem tužbi Prištine i Zagreba protiv Srbije, i to, simptomatično, baš na Dan srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave!".
  • 17.09.2021