Vesti

‘‘Nešto između‘‘ o vladavini prava na Kosovu

Vladavina prava na Kosovu tema je šestog izdanja emisije „Nešto između“.
 • 19.11.2012
 • 18:15 h > 18:18 h
 • izvor: KIM
 • komentara:
 • pregleda: 1758
‘‘Nešto između‘‘ o vladavini prava na Kosovu
Detalj iz 6. izdanja emisije

Kakav je sistem vladavine prava na Kosovu? Da li je sever deo Kosova gde se vladavina prava najmanje primenjuje i ko je najodgovorniji za uspostavljanje vladavine prava neka su od pitanja na koja odgovora šesta emisija “Nešto između”.


Svoje stavove o ovim pitanjima u studiju KIM radija izneli Ružica Simić direktorka NVO “Žensko pravo” iz Kosovske Mitrovice i Ljubinko Todorović direktor NVO “Humkos” iz Gračanice.

O uticaju institucija na bolji sistem vladavine prava na Kosovu u emisiji govore Saša Rašić, zamenik ministra unutrašnjih poslova na Kosovu i advokat Dejan Vasić.

Emisija “Nešto između”, koju KIM radio realizuje uz pomoć Evropskog centra za pitanja manjina, emituje se na televizijama Puls, Herc i Mir od 15 sati.

Emisiju takođe možete slušati i na talasima KIM radija ili je pogledati na našem sajtu.Ostale vesti

Kosovska policija uputila FS KiM dopis kojim se zabranjuju utakmice i treninzi
Fudbalski savez KiM dobio je dopis od Kosovske policije u kome se navodi da se zabranjuje organizacija utakmica koje nisu pod patronatstvom sportskih saveza iz Prištine, potvrdio je za Radio Kosovska Mitrovica predsednik FS KiM Igor Uljarević.
 • 08.04.2023
Na putu ka pravdi ključan je glas žrtava
Specijalizovana veća Kosova (SVK) imaju mandat da vode suđenja za teška krivična dela, uključujući ratne zločine i zločine protiv čovečnosti. Zakon o Specijalizovanim većima i Specijalizovanom tužilaštvu propisuje da se na suđenju čuje i glas žrtava i da one da ostvare svoja prava, piše u autorskom tekstu za RTV Kim sekretar Specijalizovanih veća Kosova dr Fidelma Donlon.
 • 28.08.2021
Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
 • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
 • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
 • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
 • 19.11.2018