“Neprihvatljivo lobiranje srpskih ministara u Briselu”

Prištinski list Koha Ditore piše danas da je kosovska vlada u Briselu predstavljena dijametralno suprotnim stavovima, navodeći da ministri iz redova Srpske liste lobiraju protiv Zakona o Trepči, koji je nedavno usvojila kosovska skupština.

Podeli ovaj članak sa:
  • Srpski predstavnici u Vladi Kosova (Foto Kim arhiva)

Kako navodi list, kosovska ministarka za dijalog Edita Tahiri kaže da takav pokušaj "izazivanja" Prištine u Briselu neće biti uspešan, tvrdeći i da je poseta Briselu srpskih članova kosovske vlade "neprihvatljiva i neustavna".

"Mislim da su oni prekoračili ono što je u opisu njihovog posla i prekršili ustav, tim pitanjem treba da se bavi vlada", smatra Tahiri.

Bajram Gecaj iz kancelarije kosovskog premijera Ise Mustafe ocenio je takođe da su postupci članova Srpske liste štetni, te da će Mustafa o tome razgovarati sa svojim zamenikom.

Prištinski Zeri prenosi i da je Tahiri izjavila da će Srbija priznati nezavisnost Kosova na kraju dijaloga između Beograda i Prištine.

"Smatramo ovaj dijalog dijalogom za dobrosusedske odnose i njegova vrednost je povezana sa našim evroatlanskim težnjama i našoj posvećenosti stabilnosti i miru. Ovo znači da na kraju dijaloga mora da postoji obostrano priznanje između dve zemlje", tvrdi Tahiri i ocenjuje da Briselski dijalog daje rezultate.

Ostale vesti

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane