Vesti

Nedeljković: Sporazum ne garantuje opstanak Srba na KiM

Briselski sporazum ne garantuje ni minimum preduslova za opstanak i ostanak Srba na Kosovu i Metohiji", izjavio Radenko Nedeljković.
 • 23.05.2013
 • 18:30 h
 • TV Most
 • komentara:
 • pregleda: 757
Nedeljković: Sporazum ne garantuje opstanak Srba na KiM

Načelnik Kosovskomitrovačkog Okruga Radenko Nedeljković rekao za TV Most iz Zvečana da niko od političkih predstavnika Srba sa severa Kosova nije prihvatio implementaciju sporazuma postignutog između Beograda i Prištine u Briselu.

"Naš stav nije promenjen, mi smo na istom stanovištu a to je da sporazum ne garantuje ostanak Srba na Kosovu i Metohiji”, kazao je Nedeljković.

On je izrazio nadu da će "i u buduće podršku za takav stav imati i od Aleksandra Vulina ako odluči da se vrati na čelo Kancelarije za Kosovo i Metohiju".

"Mi smo tražili da se on vrati ne da bi sprovodili briselski sporazum već da bi nastavili sa realizacijom započetih projekata ", rekao je Nedeljković i dodao "da je trenutno država Srbija prestala sa nekim finansiranjem i u ovom trenutku nema ni jednog projekta koji je u realizaciji".
 
Nedeljković je podsetio je da ima nezavršenih puteva i zgrada , a potrebno je izgraditi i regionalne deponije i vodovod, jer kako je naglasio "život mora da teče i ne sme da stane".
 
"Ovde mora da se radi na dva koloseka, da se stvore preduslovi građanima za opstanak na ovim prostorima i da se vodi mirna, politička borba za ostanak u sastavu Republike Srbije", rekao je Nedeljković.Ostale vesti

Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
 • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
 • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
 • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
 • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
 • 14.10.2017
Kurti: Formiranje institucija zavisiće od Vučića
Poslanik pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti kritikovao je sporazum Bedžeta Pacolija i vođa koalicije PAN, rekavši da će formiranje centralnih institucija zavisiti od predsednika Srbije Aleksandra Vučića.
 • 05.09.2017