Vesti

Nedeljković osudio napade na severu

Načelnik kosovsko-mitrovičkog Okruga Radenko Nedeljković oštro je danas osudio poslednje bombaške incidente na severu Kosova i zatražio sveobuhvatnu istragu i sankcionisanje odgovornih.
 • 05.09.2012
 • 21:31 h > 21:38 h
 • izvor: Tanjug, Beta
 • komentara:
 • pregleda: 1668
Nedeljković osudio napade na severu
Radenko Nedeljković (Foto KIM)

U Zvečanu je sinoć bačena bomba u dvorište dr Milana Jakovljevića, direktora bolnice u Kosovskoj Mitrovici i tom prilikom je načinjena materijalna šteta na njegovom automobilu i kući. Nešto kasnije, iza ponoći, bačena je u Leposaviću eksplozivna naprava, najverovatnije ručna bomba i u dvorište pripadnika kosovske policije iz ovog grada na severu Kosova Radovana Jovanovića. U eksplozijama nije bilo povređenih a istraga je u toku.

Nedeljković je u saopštenju naveo da bombaški napadi u Zvečanu i Leposaviću predstavljaju vandalski i kukavički čin onih koji na ovaj način potvrđuju tvrdnje Prištine i dela međunarodne zajednice da na severu Kosova navodno vladaju bezvlašće i kriminal.

"Poslednji je čas da KFOR i EULEKS prestanu sa realizacijom jednostranih odluka Prištine i obavljaju posao iz svoje nadležnosti", istakao je Nedeljković i zatražio sprovođenje sveobuhvatne istrage i u najkraćem roku izvođenje izvršilaca pred lice pravde.

Nedeljković je izrazio nadu da poslednja dva bombaška incidenta neće otići u zaborav kao i prethodni događaji u kojima su oštećeni Srbi i ostali nealbanci.

DS osudila napad na direktora ZC

Demokratska stranka najoštrije je osudila napad na porodičnu kuću Milana Jakovljevića iz Zvečana, direktora Zdravstvenog centra u Kosovskoj Mitrovici.

DS je apelovao na smirivanje situacije na Kosovu i Metohiji i pozvao nadležne organe na Kosovu i Metohiji, KFOR i EULEKS da pronađu počinioce napada.

Ta stranka je u saopštenju pozvala nadležne da učine sve kako bi životi građanki i građana na Kosovu i Metohiji bili zaštićeni I kako se ovakvi i slični incidenti u budućhnosti ne bi dešavali.Ostale vesti

Na putu ka pravdi ključan je glas žrtava
Specijalizovana veća Kosova (SVK) imaju mandat da vode suđenja za teška krivična dela, uključujući ratne zločine i zločine protiv čovečnosti. Zakon o Specijalizovanim većima i Specijalizovanom tužilaštvu propisuje da se na suđenju čuje i glas žrtava i da one da ostvare svoja prava, piše u autorskom tekstu za RTV Kim sekretar Specijalizovanih veća Kosova dr Fidelma Donlon.
 • 28.08.2021
Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
 • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
 • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
 • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
 • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
 • 31.03.2018