Vesti

Nastavlja se istraga zbog ubistva Srbina u Zrzu

Pred EULEKS-ovim Okružnim tužilaštvom u Prizrenu, danas će biti obavljene istražne radnje u okviru rasvetljavanja ubistva Aleksandra Putnika, koji je ubijen iz vatrenog oružja pre skoro godinu dana u selu Zrze, u opštini Orahovac.
 • 01.10.2012
 • 17:32 h > 18:08 h
 • izvor: Tanjug
 • komentara:
 • pregleda: 1634
Nastavlja se istraga zbog ubistva Srbina u Zrzu
(Foto Novosti)

U zločinu koji se dogodio 2. oktobra 2011. godine ranjen je i Putnikov sin Dobrica, a za ovaj događaj, kako je ranije saopšteno iz kosovske policije, glavnoosumnjičeni je kosovski Albanac G.M.

Zastupnik porodice Putnik, advokat Dejan. A. Vasić, izjavio je Tanjugu da bi tužilac EULEKS-a sutra trebao da obavi istražne radnje vezane za prepoznavanja osumljičenog.

"Ovo je jedan od retkih krivičnih postupaka koji su vođeni nakon sukoba, gde su žrtve Srbi, a pretpostavlja se da je učinilac Albanac. Iskustvo me uči da bez obzira koliko svaka odluka EULEKS pravosuđa bila na svoj način zbunjujuća, očekujem da će žrtve u ovom postupku ipak doći do zadovoljenja pravde", rekao Vasić.

Aleksandar Putnik (51) ubijen je iz vatrenog oružja kada je izlazio iz jednog restorana, a njegov sin Dobrica (25) tada je ranjen.Ostale vesti

Kosovska policija uputila FS KiM dopis kojim se zabranjuju utakmice i treninzi
Fudbalski savez KiM dobio je dopis od Kosovske policije u kome se navodi da se zabranjuje organizacija utakmica koje nisu pod patronatstvom sportskih saveza iz Prištine, potvrdio je za Radio Kosovska Mitrovica predsednik FS KiM Igor Uljarević.
 • 08.04.2023
Na putu ka pravdi ključan je glas žrtava
Specijalizovana veća Kosova (SVK) imaju mandat da vode suđenja za teška krivična dela, uključujući ratne zločine i zločine protiv čovečnosti. Zakon o Specijalizovanim većima i Specijalizovanom tužilaštvu propisuje da se na suđenju čuje i glas žrtava i da one da ostvare svoja prava, piše u autorskom tekstu za RTV Kim sekretar Specijalizovanih veća Kosova dr Fidelma Donlon.
 • 28.08.2021
Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
 • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
 • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
 • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
 • 19.11.2018