Vesti

Nastavak saradnje Eparhije raško-prizrenske i francuske organizacije

Episkop raško-prizrenski Teodosije i direktor organizacije „Solidarnost za Kosovo“ Arno Gujon potpisali su treći sporazum, kojim je označen nastavak saradnje između Eparhije raško-prizrenske i ove francuske organizacije.
 • 17.05.2013
 • 01:41 h > 20:34 h
 • KIM
 • komentara:
 • pregleda: 1032
Nastavak saradnje Eparhije raško-prizrenske i francuske organizacije
Vladika Teodosije i Arno Gujon (Foto KIM)


Vladika Teodosije izrazio je svoju zahvalnost na trudu koji je ova francuska organizacija do sada uložila da pomogne Srbima na Kosovu i Metohiji.

“Ove godine je iznos uvećan za 60 posto a to zanči da ćemo za toliko moći da pomognemo svima koji su ugroženi, a posebno deci kojima je potrebno ukazati pažnju i pomoć da bi oni osetili radost koju deca doživljavaju širom sveta”, izjavio je vladika Teodosije.
 
Direktor i osnivač organizacije “Solidarnost za Kosovo” Arno Gujon za Radio KIM je kazao da je saradnja sa Eparhijom od velikog značaja, jer se kako je istako preko raznih projekata, pomaže ugroženom stanovništvu na Kosovu.

“Ova saradnja nam pomaže da preciznije znamo potrebe srpskog stanovništva i da odredimo humanitarne projekte kako bi smo bili u skladu sa realnim potrebama stanovništva. Ove godine imamo više projakata za realizaciju i to se odvija bez problema”, kazao je Gujon.

Prema rečima Gujona u planu je realizacija četiri projekata u okviru kojih će biti renovirana škola, realizovano letovanje za 40-oro srpske dece iz najugroženijih porodica, otvaranje farme alpsih koza i održavanje humanitarne kancelarije koja radi pri Eparhiji raško-prizrenskoj.Ostale vesti

Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
 • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
 • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
 • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
 • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
 • 14.10.2017
Kurti: Formiranje institucija zavisiće od Vučića
Poslanik pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti kritikovao je sporazum Bedžeta Pacolija i vođa koalicije PAN, rekavši da će formiranje centralnih institucija zavisiti od predsednika Srbije Aleksandra Vučića.
 • 05.09.2017