Vesti

Naprednjaci iz Kosovske Mitrovice podržavaju politiku državnog vrha

Opštinski odbor SNS Kosovske Mitrovice podržao je “principijelnu i doslednu politiku državnog vrha kao i čvrstinu, odlučnost i nepokolebljivost pregovaračkog tima Republike Srbije u Briselu”.
 • 04.04.2013
 • 17:30 h > 17:36 h
 • KIM
 • komentara:
 • pregleda: 852
Naprednjaci iz Kosovske Mitrovice podržavaju politiku državnog vrha
Kosovska Mitrovica (Foto arhiva KIM)

Opštinski odbor SNS Kosovske Mitrovice u saopštenju ocenjuje da državni vrh iako pritisnut najgorim ucenama, nije poklekao na najvažnijem ispitu.

“Prvi potpredsednik Vlade gospodin Aleksandar Vučić je još jednom pokazao da kao što je odlučan i istrajan u borbi protiv korupcije još dosledniji i još istrajniji je u borbi za očuvanjevitalnih državnih interesa. Koliko autonomije zajednici kosmetskih Albanaca južno i severno pd Ibra u okviru jedine priznate države na ovom prostoru, prostoru zemlje osnivača Ujedinjenih Nacija, Republike Srbije, toliko autonomije moraju imati i Srbi severno i južno od reke Ibar”, piše u saopštenju.

Opštinski odbor SNS Kosovske Mitrovice podržava zahteve ogromne većine Srba ma gde živeli na prostoru Kosova i Metohije da eventualna zajednica Srpskih Opština sa punim izvršnim i zakonodavnim ovlašćenjima svoje mesto mora naći u Ustavu i zakonima Republike Srbije, jer će, kako ocenjuju, jedino u tom slučaju biti pravno validna.

“Republika Srbija je uradila sve što je u njenoj moći da dođe do kompromisnog rešenja, ali su nažalost paralelne institucije iz Prištine pokazale očigledan nedostatak diplomatskog kapaciteta. Srpska napredna stranka je bila i biće uvek dosledna i uvek uz svoj narod i pravdu”, zaključuje se u saopštenju.Ostale vesti

Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
 • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
 • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
 • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
 • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
 • 14.10.2017
Kurti: Formiranje institucija zavisiće od Vučića
Poslanik pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti kritikovao je sporazum Bedžeta Pacolija i vođa koalicije PAN, rekavši da će formiranje centralnih institucija zavisiti od predsednika Srbije Aleksandra Vučića.
 • 05.09.2017