Vesti

Nameštaj školama na Kosovu od vlade SAD-a

Jedanaest škola na Kosovu dobiće školski nameštaj, zahvaljujući donaciji SAD vrednoj 125.000 dolara, navodi se u saopštenju Američke ambasade u Prištini.
 • 02.10.2012
 • 18:25 h > 15:50 h
 • izvor: Beta
 • komentara:
 • pregleda: 2028
Nameštaj školama na Kosovu od vlade SAD-a
Foto arhiv KIM

U saopštenju je precizirano da je jedanaest škola u opštinama Priština, Mitrovica i Vučitrn dobilo klupe, stolice, stolove, ormariće, police za knjige i jedan klavir.

Nameštaj je u odličnom stanju, a obezbedila ga je ambasada preko Ministarstva odbrane i programa za doniranje viška opreme Komande SAD u Evropi u humanitarne svrhe.

"Donacija potvrđuje opredeljenost SAD da mladima Kosova obezbedi obrazovanje kakvo zaslužuju, kao i da steknu potrebno znanje i veštine kako bi izrasli u srećne i produktivne ljude", rekla je
američka ambasadorka Trejsi Džejkobson.

Ovo je druga od šest planiranih dostava koje su deo humanitarne pomoći.

Predstojeći programi za podršku obrazovnom sistemu obuhvatiće nedavno usvojen projekat u vrednosti od preko 325.000 dolara za renoviranje škola u Kamenici i Mitrovici.

Ovi projekti omogućiće obnavljanje izgleda i funkcionalnosti objekata, umnogome unapređujući školsko okruženje za preko 1.500 učenika.Ostale vesti

Kosovska policija uputila FS KiM dopis kojim se zabranjuju utakmice i treninzi
Fudbalski savez KiM dobio je dopis od Kosovske policije u kome se navodi da se zabranjuje organizacija utakmica koje nisu pod patronatstvom sportskih saveza iz Prištine, potvrdio je za Radio Kosovska Mitrovica predsednik FS KiM Igor Uljarević.
 • 08.04.2023
Na putu ka pravdi ključan je glas žrtava
Specijalizovana veća Kosova (SVK) imaju mandat da vode suđenja za teška krivična dela, uključujući ratne zločine i zločine protiv čovečnosti. Zakon o Specijalizovanim većima i Specijalizovanom tužilaštvu propisuje da se na suđenju čuje i glas žrtava i da one da ostvare svoja prava, piše u autorskom tekstu za RTV Kim sekretar Specijalizovanih veća Kosova dr Fidelma Donlon.
 • 28.08.2021
Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
 • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
 • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
 • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
 • 19.11.2018