Vesti

Najavljena blokada Jarinja

Sindikati društvenih preduzeća iz Opštine Leposavić najavili su da će sutra u periodu od 11 do 14 sati blokirati put Raška -Kosovska Mitrovica u mestu Donje Jarinje.
 • 05.08.2013
 • 01:11 h
 • izvor: TV Most
 • komentara:
 • pregleda: 1444
Najavljena blokada Jarinja
Jarinje (Foto arhiva Kurir)

Razlog za najavljeni protest je, kako ističi zaposleni "diskriminacija i  ponižavanje zaposlenih radnika u društvenim preduzećima sa Kosova i Metohije po pitanji isplate privremene naknade od strane Vlade Republike Srbije i Kancelarije za Kosovo i Metohiju".

Sindikalni predstavnici traže da " se odmah isplate zaostale privremene naknade (minimalac) zaposlenim radnicima društvenih preduzeća za sedam meseci u 2013. godini, koji su ostali da žive i rade na Kosovu i Metohiji”.

Kako javlja TV Most oni zahtevaju  i “da se usklade priveremene naknade sa minimalnom cenom rada u skladu sa zaključkom Vlade Republike Srbije, da se na spisak vrate korisnici privremene naknade koji žive van KiM koja im je ukinuta”.

Predloženo je da" se sagleda mogućnost da se umesto radnika koji su otišli u penziju u spisak korisnika privremene naknade uvrste novoprimljeni radnici jer se njima ne uplaćuju penzijsko i zdravstveno osiguranje".

Sindikati društvenih preduzeća iz Leposavića najavili su da će, ukoliko im zahtevi ne budu ispunjeni , potpuno blokirati put Raška- Kosovska Mitrovica.Ostale vesti

Na putu ka pravdi ključan je glas žrtava
Specijalizovana veća Kosova (SVK) imaju mandat da vode suđenja za teška krivična dela, uključujući ratne zločine i zločine protiv čovečnosti. Zakon o Specijalizovanim većima i Specijalizovanom tužilaštvu propisuje da se na suđenju čuje i glas žrtava i da one da ostvare svoja prava, piše u autorskom tekstu za RTV Kim sekretar Specijalizovanih veća Kosova dr Fidelma Donlon.
 • 28.08.2021
Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
 • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
 • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
 • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
 • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
 • 31.03.2018