Vesti

N. Brdo: Selo Boljevce u blokadi još od Božića

Put do sela Boljevce u opštini Novo Brdo neprohodan je još od Božića. Meštani ovog sela dobili su uveravanja nadležnih iz opštine da će ovaj putni pravac danas biti odblokiran, javlja Klokot radio.
 • 13.02.2012
 • 23:16 h
 • Klokot radio
 • komentara:
 • pregleda: 783
N. Brdo: Selo Boljevce u blokadi još od Božića
Februar 2012. (Foto KIM)

Goran Milenković meštanin ovog sela kaže da je od gradonačelnika te opštine dobio uveravanja da će put danas biti odblokiran.
 
„Nažalost još smo u blokadi. Put još nije očišćen, a iz opštine nam je rečeno da će mašine za čišćenje puteva doći danas“.

Prema rečima Milenkovića u selu u kome živi oko 100 meštana ima dosta starih i dece, ali situacija nije kritična.
Bajruš Imeri, gradonačelnik opštine Novo Brdo kazao je da je nakon novih snežnih padavina situacija pogoršana.

„Za sada situacija je pod kontrolom, trudimo se da sve puteve očistimo i omogućimo meštanima normalno kretanje. Teritorija naše opštine  je velika i to je jedan od razloga sporijeg čišćenja svih puteva“, kazao je Imeri.

On dodaje da je u hitnim slučajevima KFOR spreman da pomogne.

Snežni pokrivač u pojedinim delovima ove opštine dostiže visinu i preko jednog metra.
 
A nakon nekoliko dana sinoć je odblokiran put do sela Borovac i Boževce u opštini Ranilug.

Gradimir Mikić, gradonačelnik opštine Ranilug izjavio je Klokot radiju da je na terenu povećan broj mehanizacije koja radi na čišćenju puteva.

„Nova količina snega zadaje nam probleme jer moramo sve puteve ponovo da očistimo. Mašine su na terenu i ja se nadam da će do kraja dana putevi u našoj opštini biti prohodni“, kazao je Mikić.

Mikić dodaje da sve opštinske službe rade po skraćenom radnom vremenu od 9 do 15 časova.Ostale vesti

Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
 • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
 • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
 • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
 • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
 • 14.10.2017
Kurti: Formiranje institucija zavisiće od Vučića
Poslanik pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti kritikovao je sporazum Bedžeta Pacolija i vođa koalicije PAN, rekavši da će formiranje centralnih institucija zavisiti od predsednika Srbije Aleksandra Vučića.
 • 05.09.2017