Vesti

Mušnikovo: Ponovo obijena kuća Petrovića

Porodična kuća Dragislava Petrovića u selu Mušnikovo u Sredačkoj župi kod Prizrena provaljena je i demolirana, saznaje KIM radio.
 • 02.08.2013
 • 18:25 h > 22:47 h
 • izvor: KIM
 • komentara:
 • pregleda: 3657
Mušnikovo: Ponovo obijena kuća Petrovića
Kuća porodice Petrović (Foto KIM)

Slučaj je prijavljen Kosovskoj policiji, a u porodičnu kuću Petrović povremeno dolazi familija koja se nalazi u raseljeništvu u Kragujevcu.

Ovu kuću u selu Mušnikovo povremeno obilazi i monahinja Irina Petrović koja je rodom iz ovog sela a ovo je porodična kuća njenog oca. O poslednjem incidentu su je obavestile komšije.

 „Vidi se da je na silju obijena brava, unutra je izvršena premetačina, sve je rastureno i oboreno. Da li su nešto uzeli ili ne, to stvarno ne znam, to će utvrditi moji kada dođu“.

Nakon prijave uviđaj je izvršila Kosovska policija. „Ja sam otišla u policijsku stanicu i prijavila. Dolazili su forenzičari i kao i do sada, nisu našli ništa, navodno otiske ne mogu da snime“ , kaže Irina.

Portparol Kosovske policije za region Prizrena Hazir Beriša za KIM radio kaže da se datum i vreme obijanja ne zna, ali da je slučaj otvoren i prosleđen istražnoj jedinici.  

U proteklom periodu kuća porodice Petrović nekoliko puta bila je na meti napadača, a poslednji incident se dogodio kada su nepoznati počinioci odneli gvozdenu kapiju iz dvorišta ove kuće. „Pre šest meseci su uzeli kapiju sa dvorišta, a proteklih godina su nekoliko puta obijali, opljačkali, pokušali da je zapale, pljačkali su i stvari iz garaže koje ostavio moj otac“, kaže Irina.

Govoreći o prethodnim pljačkama ove kuće, portparol policije navodi da počinioci krađe dvorišne kapije pronađeni. „Osumnjičeni za krađu kapije bili su iz Uroševca. Ovoga puta nije ukradeno ništa. Kuća je u selu, tu je uglavnom srpsko stanovništvo. Pitaćemo komšije da nam pomognu da nađemo lopove“, kaže Beriša.  

Monahinja Irina kaže da se pritisak nastavlja kako bi njena porodica bila prinuđenja da proda kuću i imanje u Mušnikovu. Ona ističe da Petrovići ne nameravaju da prodaju to imanje jer tu dolaze tokom letnjih meseci.
Ostale vesti

Na putu ka pravdi ključan je glas žrtava
Specijalizovana veća Kosova (SVK) imaju mandat da vode suđenja za teška krivična dela, uključujući ratne zločine i zločine protiv čovečnosti. Zakon o Specijalizovanim većima i Specijalizovanom tužilaštvu propisuje da se na suđenju čuje i glas žrtava i da one da ostvare svoja prava, piše u autorskom tekstu za RTV Kim sekretar Specijalizovanih veća Kosova dr Fidelma Donlon.
 • 28.08.2021
Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
 • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
 • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
 • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
 • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
 • 31.03.2018