Vesti

M.Jakovljević: Napad na instituciju, a ne na mene lično

Direktor Zdravstvenog centra u Kosovskoj Mitrovici Milan Jakovljević izjavio je da mu nisu poznati motivi bombaškog napada na njegovu porodičnu kuću u Zvečanu.
 • 05.09.2012
 • 01:07 h > 01:29 h
 • izvor: Beta
 • komentara:
 • pregleda: 1417
M.Jakovljević: Napad na instituciju, a ne na mene lično
KBC Kosovska Mitrovica (Foto arhiva KIM)

Jakovljević je na konferenciji za novinare rekao da su on i njegova supruga Dragica na čelu dve značajne institucije u severnoj Kosovskoj Mitrovici, Osnovnog suda i Zdravstvenog centra, i da ne znaju razlog napada.

"Nemamo nesuglasice ni sa kim, ne bavimo se privatnim biznisom, ne dugujemo novac niti nama ko duguje i ne znam šta je razlog", rekao je Jakovljević i dodao da je u razgovoru sa prijateljima došao do zaključka da je cilj napada verovatno ukidanje srpskih institucija na severu Kosova.

Najveći otpor od 1999. godine ukidanju institucija predstavlja Zdravstveni centar, rekao je Jakovljević.

"Ovo je napad na instituciju. Nisam napadnut kao Milan Jakovljević, nego kao direktor Zdravstvenog centra", rekao je on i dodao da je danas pre podne napadnut i prebijen i sin uglednog hirurga Radimira Jankovića.

Zamenik direktora Zdavstvenog centra Milan Ivanović osudio je napad i naveo da je sud na čijem je čelu Jakovljevićeva supruga bedem odbrane od pokušaja ukidanja institucija Srbije na severu Kosova.

Opština Zvečan:Napad na lekara je pokušaj destabilizacije

Opštinsko veće Opštine Zvečan osudilo je bombaški napad na porodičnu kuću lekara Milana Jakovljevića i zatražilo da počinioci hitno budu nađeni i kažnjeni.

"To je pokušaj destabilizacije prilika na prostoru Opštine Zvečan i otežava već tešku bezbednosnu situaciju na severu Kosova", navodi se u saopštenju.

Opština Zvečan je protestovala jer se na osnovu zahteva EULEKS-a "bez ikakvog osnova" izdaju nalozi za hapšenja građana i predstavnika opštine.

"Apsolutno se suprostavljamo takvom načinu delovanja predstavnika EULEKS-a i prištinskih institucija protiv građana naše opštine.

Rukovodstvo i građani Opštine Zvečan učiniće sve da se situacija stabilizuje i pozivamo sve građane da daju doprins u očuvanju mira u našoj opštini", navodi se u saopštenju koje je potpisao Dragiša Milović.

DS osudio napad na kuću direktora Zdravstvenog centra

Demokratska stranka (DS) najoštrije je osudila napad na porodičnu kuću Milana Jakovljevića iz Zvečana, direktora Zdravstvenog centra u Kosovskoj Mitrovici.

DS je apelovao na smirivanje situacije na Kosovu i Metohiji i pozvao nadležne organe na Kosovu i Metohiji, KFOR i EULEKS da pronađu počinioce napada.

Ta stranka je u saopštenju pozvala nadležne da učine sve kako bi životi građanki i građana na Kosovu i Metohiji bili zaštićeni i kako se ovakvi i slični incidenti u budućnosti ne bi dešavali.Ostale vesti

Na putu ka pravdi ključan je glas žrtava
Specijalizovana veća Kosova (SVK) imaju mandat da vode suđenja za teška krivična dela, uključujući ratne zločine i zločine protiv čovečnosti. Zakon o Specijalizovanim većima i Specijalizovanom tužilaštvu propisuje da se na suđenju čuje i glas žrtava i da one da ostvare svoja prava, piše u autorskom tekstu za RTV Kim sekretar Specijalizovanih veća Kosova dr Fidelma Donlon.
 • 28.08.2021
Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
 • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
 • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
 • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
 • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
 • 31.03.2018