Vesti

Mitrovica: Stanje povređenih Srba stabilno

Trojica Srba koji su juče teže povređeni u blizini Zvečana, kada je došlo do sukoba građana i KFOR-a, uspešno se oporavljaju u bolnici u  Kosovskoj  Mitrovici.
Mitrovica: Stanje povređenih Srba stabilno
Pružanje pomoći povređnima ( Foto KIM)

Dežurni hirurg Miroslav Dančetović izjavio je Kontakt plus radio da je stanje trojice Srba koji su juče povređeni stabilno i da je jedan od njih pušten na kućno lečenje dok su ostala dvojica zadržana na lečenju.

“Jedan od dvojice zadržanih je operisan dok se stanje drugog pacijenta prati. Njihovo stanje je danas stabilno i njihov oporavak  ide uobičajenim tokom za sada bez komplikacija,” rekao je Dančetović.

Najteže povređeni  Aleksandar Radovanović izjavio je da je izašao sa posla iz Trepče  kada je čuo sirene za uzbunu i da je otišao na most u Rudare kod Zvečana koji je bio blokiran.

“KFOR je već tada prskao sa nekim suzavcem žene koje su bile na mostu, a kasnije su počeli da pucaju na momke koji su sišli sa mosta dole. Mi smo se prilično približili njima ali nismo pucali na njih, možda je neka kamenica poletela od mladih momaka koji su bili tu.  Osetio samo udarac i ugledao izbušen lim koji se nalazio pored pešačke staze na mostu. Prvo sam pomislio da je gumeni metak, ali nije. Isteklo je toliko krvi da sam jedva ostao živ,”-priseća se Radovanović.

On se istice  da mu se, kako je rekao, “odmah pomutilo u glavi” i da su mu nogu stegli kaišem kako ne bi iskrvario, objasnjavajući da mu je povređena noga.  

U sukobima Srba i vojnika KFOR-a kod Zvecčna juče je povređeno četvoro Srba od kojih je u prvi mah na lečenju u mitrovičkoj bolnici zadržano njih troje.  Iz KFOR-a su potvrdili da su tokom nereda kod Zvečana, za vreme uklanjanja barikada, povređena dva nemačka vojnika.Ostale vesti

Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
  • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017