Vesti

Miting radikala u Kosovskoj Mitrovici

Pod sloganom „Ne damo Kosovo i Metohiju“, 24. marta na trgu Šumadija u severnom delu Kosovske Mitrovice biće odražan veliki narodni miting na kome će o posledicama bombardovanja Srbije i aktuelnoj situaciji govoriti članovi najužeg rukovodstva Srpske radikalne stranke (SRS).
 • 03.03.2013
 • 18:57 h
 • TV Most
 • komentara:
 • pregleda: 2597
Miting radikala u Kosovskoj Mitrovici
Kosovska Mitrovica (Foto arhiva KIM)

Predsednik Okružnog odbora SRS za KiM, Ljubomir Kragović, istakao je da Srbija 24. mart 1999. godine ne sme nikada da zaboravi i podsetio da je u bombardovanju učestvovalo 19 zemalja članica NATO pakta.

„Stradalo je mnogo nejači, staraca i dece ali i vojnika koji su branili državu Srbiju“, rekao je on i naglasio da je namera srpskih radikala da svima njima koji su proglašeni za kolaternu štetu, odaju poštu i pomenu ih sa poštovanjem“.

Kragović je dodao da će miting biti prilika da se ukaže na, kako je rekao, pogubnu politiku sadašnjeg režima u Beogradu“.

„Njihova politika je suprotna sa onim što su govorili u predizbornoj kampanji. Obećali su ovde, u Kosovskoj Mitrovici da ukoliko budu u suprotnosti sa Ustavom neće priznati sporazume koje je u Briselu postigao Borko Stefanović“, rekao je Kragović.

On je naglasio da su svi dosadašnji sporazumi u suprotnosti sa zakonima i Ustavom Srbije.

„Posledica priznavanja Sporazuma je teško stanje, velika neizvesnost i razočarenje, pogotovu među Srbima na Kosovu i Metohiji . Srpski radikali će toga dana ukazati da postoji alternativa onome što vlast radi i naglasiti da nije jedini uslov sarađivati sa Berlinom i Vašingtonom već da se lepo može sarađivati sa Moskvom i Pekingom, sa zemljama arapskog i afričkog sveta i južne Amerike, što bi građanima Srbije osiguralo bolji život, rekao je Kragović.Ostale vesti

Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
 • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
 • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
 • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
 • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
 • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
 • 14.10.2017