Vesti

Milisavljević: Bomba zbog sinovljevog posla

Glavni urednik Radija Kosovska Mitrovica Časlav Milisavljević izjavio je da se treći bombaški napad na njegovu kuću dogodio po istom scenariju kao i prethodna dva i da su nalogodavci, organzatori i realizatori isti, a da je motiv posao njegovog sina Dušana.
 • 19.11.2012
 • 00:58 h
 • izvor: Beta
 • komentara:
 • pregleda: 1269
Milisavljević: Bomba zbog sinovljevog posla
Zvečan (Foto arhiva KIM)

"Na ljudima koji su plaćeni za sprovođenje mira, reda i bezbednosti Srba na severu Kosova je da zaustave taj teror", rekao je Milisavljević i dodao da je motiv bombaških napada njegov sin Dušan koji radi u administrativnoj kancelariji severne Kosovske Mitrovice.

Milisavljević je rekao novinarima da je njegov sin taj posao "dobio iz nužde da dođe do zarade kao mlad čovek", jer je u srpskim institucijama teško dobiti posao, odnosno posao dobijaju "sinovi i ćerke povlašćenih ljudi, a oni koji do toga ne dođu prinuđeni su da plate ili da sede besposleni".

U dvorište porodične kuće Časlava Milisavljevića danas su nepoznate osobe bacile bombu, ali povređenih nije bilo.

Prvi napad na njegovu kuću dogodio se u julu 2010, a drugi u septembru iste godine. U sva tri napada pričinjena je materijalna šteta.Ostale vesti

Na putu ka pravdi ključan je glas žrtava
Specijalizovana veća Kosova (SVK) imaju mandat da vode suđenja za teška krivična dela, uključujući ratne zločine i zločine protiv čovečnosti. Zakon o Specijalizovanim većima i Specijalizovanom tužilaštvu propisuje da se na suđenju čuje i glas žrtava i da one da ostvare svoja prava, piše u autorskom tekstu za RTV Kim sekretar Specijalizovanih veća Kosova dr Fidelma Donlon.
 • 28.08.2021
Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
 • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
 • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
 • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
 • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
 • 31.03.2018