Vesti

Mališani priredbom iznenadili roditelje

Mališani iz vrtića “Petar Pan” u Lapljem Selu izveli su prvu priredbu od osnivanja ove vaspitno obrazovne ustanove u martu ove godine. Recital, kreativni kostimi i maske bili su u znaku jesenjeg karnevala.
 • 23.11.2012
 • 21:27 h > 17:17 h
 • izvor: KIM
 • komentara:
 • pregleda: 4680
Mališani priredbom iznenadili roditelje
Detalj sa priredbe (Foto KIM)Program priredbe bio je u duhu aktuelnog godišnjeg doba. Deca su u kreativnim kostimima napravljenim u obliku jesenjeg voća i povrća recitovala stihove, što je izazvalo burno odobravanje prisutnih.

“Jako je bilo lepo ovo što smo danas videli i vrlo sam zadovoljan. Svi su oni mali i tek se privikavju na sve ovo. Naročito je teško pripremati priredbu onda kada je sezona gripa pa su česti izostanci, kaže Srećko Ristić iz Lapljeg Sela.

"Deca ovde borave čitav dan i mi nememo nikakvu zamerku, niti na ponašanje osoblja, niti na uslove u vrtiću. Deca su danas bila izuzetna, a i vaspitači su se dobro organizovali, kažu Milica i Goran Filić, čija dva sina pohađaju ovu vaspitnu ustanovu.

Direktor Odeljenja za obrazovanje Opštine Gračanica Ilija Mladenović pod čijim okriljem radi predškolska ustanova “Petar Pan”, kaže da je cilj organizovanja programa bio da deca prikazu roditeljima novostečena znanja u ovoj ustanovi.

“Glavni cilj je bio da pozovemo još jednom roditelje nakon određenog vremena, pošto praktično od otvaranja, osim zvaničnog kontakta sa vaspitačima, sa njima nismo imali nikakva neformalna druženja. Hteli smo da se okupimo i posle nekoliko meseci rada porazgovaramo i vidimo da li roditelji imaju neke predloge ili primedbe na naš rad”, kazao je Mladenović.

Jedna od vaspitačica, koja je učestvovala u pripremi jesenjeg karnevala, Dušica Dimitrijević, navodi da su deca kroz pripreme bila izuzetno zainteresovana za učenje.

“Na ideju smo došli prilikom jedne aktivnosti koju smo u vrtiću organizovali. Kada smo videli kako to lepo izgleda, odlučili smo da tako nešto prikažemo i roditeljima. Jednostavno smo hteli da roditelji vide šta to mi ovde sa decom radimo. Deca su bila presrećna zbog priredbe, učestvovala su maksimalno tokom priprema, bila su pažljiva i mirna. S obzirom da su za njih, kao i za nas, ovakve aktivnosti nešto sasvim novo, sve je bilo odlično i mi smo prezadovoljni, kazala je Dimitrijevićeva.

Zaposleni u vrtiću najavljuju da će za predstojeće Novogodišnje i Božićne praznike organizovati nove programe za decu i roditelje.

Predškolska ustanova “Petar Pan” počela je sa radom u martu ove godine. Izgradnju vrtića finansirala je Opština Gračanica koja sada izdvaja sredstva za rad ove ustanove.Ostale vesti

Kosovska policija uputila FS KiM dopis kojim se zabranjuju utakmice i treninzi
Fudbalski savez KiM dobio je dopis od Kosovske policije u kome se navodi da se zabranjuje organizacija utakmica koje nisu pod patronatstvom sportskih saveza iz Prištine, potvrdio je za Radio Kosovska Mitrovica predsednik FS KiM Igor Uljarević.
 • 08.04.2023
Na putu ka pravdi ključan je glas žrtava
Specijalizovana veća Kosova (SVK) imaju mandat da vode suđenja za teška krivična dela, uključujući ratne zločine i zločine protiv čovečnosti. Zakon o Specijalizovanim većima i Specijalizovanom tužilaštvu propisuje da se na suđenju čuje i glas žrtava i da one da ostvare svoja prava, piše u autorskom tekstu za RTV Kim sekretar Specijalizovanih veća Kosova dr Fidelma Donlon.
 • 28.08.2021
Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
 • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
 • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
 • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
 • 19.11.2018