Vesti

M. Mihajlović: Hag je na jednoj strani

“Sad je jasno, Hag na jednoj strani.  Ovo je težak udarac za pravdu i ozbiljna je prepreka za nastavak dijaloga Beograda i Prištine", kaže šef vladine kancelarije za odnose s medijima Milivoje Mihajlović.
 • 29.11.2012
 • 20:24 h
 • izvor: B92
 • komentara:
 • pregleda: 1112
M. Mihajlović: Hag je na jednoj strani
Milivoje Mihajlović (Foto RTV)

Mihajlović je gostujući u Vestima TV B92 rekao da ga današnja oslobađajuća presuda Haradinaju nije iznenadila jer se u javnosti već spekulisalo o tome.

Ovakva presuda, kako kaže, izazvaće buru nezadovoljstva Srba na Kosovu, a pogotovo onih koji su se sreli nekada sa Haradinajem i delovanjem OVK na Kosovu. Takođe, dodaje Mihajlović, ovakvom oslobađajućom presudom biće razočarani i svi koji misle da će biti pomirenja u ovom regionu.

Sada je jasno, istakao je takođe Mihajlović, da je Haški tribunal stavio do znanja Srbiji da se stavio na jednu stranu. U takvoj situaciji, smatra on, položaj Srba na Kosovu može biti pogoršan jer je sada legitimisan stav da niko nije kriv za zločine počinjene nad Srbima.

Hag se ogradio od toga, a najveći krivac za celo uigrano kolo oko toga da ne mogu da se obezbede svedoci je međunarodna misija na Kosovu, koja nema reakciju ni na ubisto 19 svedoka u procesu protiv Haradinaja, ocenjuje Mihajlović i dodaje da je slična situacija i sa ostalim procesima protiv OVK.

Na pitanje šta će sada uraditi Vlada Srbije, on kaže da će ona nastaviti dijalog s Prištinom.

"Ovo je jedno od iskušenja da Srbija odustane od toga i čini mi se da je to jedan od ciljeva onih koji se protive dijalogu", zakljuičio je on.Ostale vesti

Na putu ka pravdi ključan je glas žrtava
Specijalizovana veća Kosova (SVK) imaju mandat da vode suđenja za teška krivična dela, uključujući ratne zločine i zločine protiv čovečnosti. Zakon o Specijalizovanim većima i Specijalizovanom tužilaštvu propisuje da se na suđenju čuje i glas žrtava i da one da ostvare svoja prava, piše u autorskom tekstu za RTV Kim sekretar Specijalizovanih veća Kosova dr Fidelma Donlon.
 • 28.08.2021
Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
 • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
 • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
 • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
 • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
 • 31.03.2018