M. Jakšić: Pripreme za referendum teku po planu

Uprkos vremenskim nepogodama,  pripreme za referendum na severu Kosova teku po planu, izjavio je za KIM radio potredsednik Skupštine zajednica opština Kosova i Metohije (SZOKIM) Marko Jakšić.

Podeli ovaj članak sa:
  • Marko Jakšić (Foto KIM)

„Pripreme za referendum odvijaju se u savršenom redu, ovi hladni dani neće uticati na njegovo  održavanje, čak iako po školama bude produžen odmor to neće biti problem, sa direktorima škola je dogovoreno da se otvore učionice za glasanje“, kazao je Jakšić.

On je dodao da će se u sredu održati tribine, gde će predstavnici opština zajedno sa ostalim političkim liderima pozvati ljude da izađu na referendum.

Referendum će se finansirati sredstvima koja su obezbedili građani severa preko donatora. Prema rečima Jakšića „građani znaju da im je ovo referendum za slobodu i kada je to u pitanju onda će svi da rade volonterski“.

„Dakle plaćanje biračkih odbora, glasačkih i svih drugih stvari biće na volonterskoj osnovi uz doprinos pre svega velikog broja donatora, naših privrednika. Imajući u vidu da je svima ovde u interesu da ovaj deo dalje bude deo države Srbije, tako da ljudi niti žale novac niti sredstva da se referendum održi. Naš cilj je da pokažemo svima u svetu da ovde neće nastati još jedna albanska država“, rekao je Jakšić.

Na referndumu će kao posmatrači biti prisutni predstavnici OEBS-a i nekih nevladinih organizacija, a kao bitnu stvar Jakšić je istakao da su glasački listići štampani na srpskom i na albanskom jeziku, tako da, kako je kazao, i Albanci koji to žele mogu da dođu i glasaju za svoju državu Srbiju.

Jakšić je pozvao sve Srbe na severu Kosova da izađu na refernedum, kao i da podrže potpisivanje peticije.

„Pozivam sve Srbe na severu KiM da izađu na referendum, a sve druge Srbe koji žive na Kosovu i Metohiji kao i ovde na severu da se odazovu peticiji kojom se zahteva pre svega od Skupštine Srbije, Slavice Đukić-Dejanović da raspiše lokalne i pokrajinske izbore na celoj teritoriji KiM imajući u vidu da nas očekuju parlamentarni izbori. U interesu našeg opstanka pozivam sve Srbe da potpišu peticiju ne bi li smo na taj način zamolili i privoleli aktivnu vlast da raspiše izbore i u južnoj srpskoj pokrajini“, zaključio je Jakšić.

Ostale vesti

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane