Vesti

Ljajić: Izgradnja autoputa Niš-Priština na dugom štapu

Ministar za unutrašnju i spoljnu trgovinu i telekomunikacije Srbije Rasim Ljajić izjavio je danas da je izgradnja autoputa Niš-Priština "na dugom štapu" i da bez finansijske pomoći nije realno očekivati da može da bude izgrađen.
 • 12.11.2012
 • 22:31 h
 • izvor: Beta
 • komentara:
 • pregleda: 1238
Ljajić: Izgradnja autoputa Niš-Priština na dugom štapu
Rasim Ljajić (Foto novosti.rs)

"Ne treba širiti iluzije i stvarati očekivanja da će taj autoput biti gotov za godinu, dve", kazao je Ljajić novinarima nakon otvaranja Sajma nameštaja u Beogradu.

Prema njegovim rečima, teško je očekivati u ovom trenutku da predlog može da se realizuje bez EU, s obzirom na cenu takvih projekata.

"Trenutno ni mi, ni prelazne institucije na Kosovu nemamo sredstva za izgradnju tog autoputa", kazao je Ljajić i dodao da Srbija sada ima druga važna posla.

Ministar je dodao da je Srbija sada fokusirana da ispuni uslove za dobijanje datuma pregovora sa EU.

Ideja o izgradnji autoputa Niš-Priština pominjana je na sastanku premijera Srbije Ivice Dačića i predsednika Vlade Kosova Hašima Tačija.Ostale vesti

Kosovska policija uputila FS KiM dopis kojim se zabranjuju utakmice i treninzi
Fudbalski savez KiM dobio je dopis od Kosovske policije u kome se navodi da se zabranjuje organizacija utakmica koje nisu pod patronatstvom sportskih saveza iz Prištine, potvrdio je za Radio Kosovska Mitrovica predsednik FS KiM Igor Uljarević.
 • 08.04.2023
Na putu ka pravdi ključan je glas žrtava
Specijalizovana veća Kosova (SVK) imaju mandat da vode suđenja za teška krivična dela, uključujući ratne zločine i zločine protiv čovečnosti. Zakon o Specijalizovanim većima i Specijalizovanom tužilaštvu propisuje da se na suđenju čuje i glas žrtava i da one da ostvare svoja prava, piše u autorskom tekstu za RTV Kim sekretar Specijalizovanih veća Kosova dr Fidelma Donlon.
 • 28.08.2021
Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
 • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
 • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
 • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
 • 19.11.2018