Vesti

Leposavić: Večeras “Šešir profesora Koste Vujuća”

U Leposaviću do nedelje traje filmski festival "Leposavić 2012". Sinoć je prikazan film  “Žućko”, režisera Gordana Matića. Večeras na repertoaru film “Šešir profesora Koste Vujuća”.
 • 02.11.2012
 • 16:55 h
 • izvor: TV Mir
 • komentara:
 • pregleda: 1526
Leposavić: Večeras “Šešir profesora Koste Vujuća”
(Foto TV Mir)

Film  “Žućko” je priča o Radivoju Koraću a Matić kaže da je inspiraciju za film dobio prema “sistemu vrednosti koji su neki ljudi postavljali”.

“ Priča je o tome koliku snagu može da ima pojedinac u društvu naročito ako je on pozitivan jer tada pokazuje koliko pozitivno može da utiče na ljude oko sebe ali i na društvo u celini da postane bolje i čistije. Radivoje Korać je bio takva ličnost koja je menjala i ljude i situaciju oko sebe a ne samo sport”, kazao je Matić.

Film “Žućko” pažnjom je privukao uglavnom mlađu publiku.

Popularan pod nadimkom Žućko, Radivoje Korać postao je jedan od najboljih, ako ne i najbolji jugoslovenski igrač tokom 1960-tih. Bio je najbolji strelac prvenstva Jugoslavije sedam godina uzastopno, što je najviše u istoriji jugoslovenske košarke. Korać je poginuo u saobraćajnoj nesreći kod sela Kamenice u svojoj 30-oj godini života. Radivoje Korać je prvi sportista koji je sahranjen u Aleji velikana.

Prethodne večeri u sali Doma kulture “Sava Dečanac”, gde se festival održava, prikazan je film “Zverinjak” u reziji Marka Novakovića.

Večeras je na repertoaru film “Šešir profesora Koste Vujuća” a gosti večeri biće mlada filmska glumačka ekipa.Ostale vesti

Na putu ka pravdi ključan je glas žrtava
Specijalizovana veća Kosova (SVK) imaju mandat da vode suđenja za teška krivična dela, uključujući ratne zločine i zločine protiv čovečnosti. Zakon o Specijalizovanim većima i Specijalizovanom tužilaštvu propisuje da se na suđenju čuje i glas žrtava i da one da ostvare svoja prava, piše u autorskom tekstu za RTV Kim sekretar Specijalizovanih veća Kosova dr Fidelma Donlon.
 • 28.08.2021
Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
 • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
 • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
 • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
 • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
 • 31.03.2018