Vesti

L. Selo: Održane dečije radionice

Za sve mališane danas su u dvorištu dečijeg obdaništa „Petar Pan“ u Lapljem Selu održane kreativne dečije radionice.
L. Selo: Održane dečije radionice
Foto OG

Opština Gračanica u saradnji sa organizacijama „Igra za sve“(Play For All) i „SOS dečije selo“ organizovala je dečije radionice koje su održane danas u dvorištu vrtića „Petar Pan“ u Lapljem Selu.
Pored dece iz porodica koje su korisnici Centra za Socijalni rad i dece iz obdaništa, današnjem druženju i zabavi prisustvovali su ostali mališani.

„Obezbedili smo prevoz za decu iz porodica koje su naši korisnici, oni su danas ovde i uživaju u zabavi i druženju. Lepo je videti ih ovako vesele i razigrane“, kaže Mladen Đokić, službenik za socijalni rad pri NVO „SOS Dečije selo“.

Mimoza Osmani, menadžer projekta „Igra za sve“ (Play For All), ističe da će i ove godine, povodom 1. juna - Međunarodnog dana dece u Gračanici biti održan dečiji karneval.

„Drago mi je što su se danas deca okupila u ovolikom broju, organizovali smo šest kreativnih radionica i veoma se lepo zabavljaju. Takođe, kao i prošle godine, zajedno sa opštinom Gračanica organizovaćemo dečiji karneval u Gračanici na kome će pored zabavnih radionica biti i takmičenja, ali i nagrada“, rekla je Osmani.

Dečije kreativne radionice imaju za cilj da mališanima pruže spektar različitih kreativnih pravaca, ali i druženje, smeh i igru za sve.Ostale vesti

Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017
Kurti: Formiranje institucija zavisiće od Vučića
Poslanik pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti kritikovao je sporazum Bedžeta Pacolija i vođa koalicije PAN, rekavši da će formiranje centralnih institucija zavisiti od predsednika Srbije Aleksandra Vučića.
  • 05.09.2017