Vesti

L. Selo: Maturanti Gimnazije dobili svedočanstva

Maturanti Prištinske Gimnazije u Lapljem Selu primili su svedočanstva o završnoj četvrtoj godini srednje škole. Ostali su im završni ispiti koji se polažu u toku ove i sledeće nedelje.
 • 22.05.2013
 • 23:53 h > 18:15 h
 • KIM
 • komentara:
 • pregleda: 1713
L. Selo: Maturanti Gimnazije dobili svedočanstva
Maturanti prištinske Gimnazije u Lapljem Selu (Foto KIM)


Gimnazijalci sa centralnog Kosova, njih 27-oro zadovoljni su svojim uspehom u srednjoj školi i uglavnom planiraju da upišu fakultet.

Dušan Simijonović  kaže da će najviše pamtiti druženje sa vršnjacima. On, kao i većina njegovih drugara i drugarica planira da upiše fakultet.

“Imali smo puno lepih trenutaka, smešnih situacija i sve to ostaće mi u sećanju”, kazao je Dušan.
“Planiram da upišem Mašinski fakultet u Beogradu. Odlučila sam se za to jer dobro znam matematiku i nadam se da će mi to pomoći u daljem studiranju”, navodi Aleksandra Marković.

Zadovoljstvo zbog uspeha svojih učenika ne kriju ni razredne starešine. Kako kažu, imali su čast da budu profesori ovoj generaciji.

Ljubomir Koprivica razredni starešina učenika prirodno-matematičkog smera kazao je da je ova generacija učenika bila do sada najuspešnija.

“Čast mi je i zadovoljstvo što mogu da kažem da je ova generacija bila jedna od najuspešnijih koji su pohađali Gimnaziju u posleratnom periodu. Od 15 učenika  njih 9 je završilo sa odlicnim uspehom, tako da je ukupna ocena celotg odeljenja 4.85 jedna zaista inzvanredna situacija”, kazao je Kopriica.

Direktor prištinske Gimnazije sa privremenim sedištem u Lapljem Selu, Dejan Denić, ističe da učenici ove škole stečenim znanjem mogu da pariraju svojim vršnjacima iz centralne Srbije. Ipak navodi da problem predstavljaju mala finansijska sredstva kojima škola raspolaže.

“Uslovi u kojima radimo su neadekvatni, ali što se tiče nastavnog kadra on je zastupljen u potpunosti”, kazao je Denić.

Proslava mature za gimnazijalce biće održana 28. maja, a oni će kao i svaka predhodna generacija prošetati glavnom ulicom do manastira u Gračanici.Ostale vesti

Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
 • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
 • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
 • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
 • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
 • 14.10.2017
Kurti: Formiranje institucija zavisiće od Vučića
Poslanik pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti kritikovao je sporazum Bedžeta Pacolija i vođa koalicije PAN, rekavši da će formiranje centralnih institucija zavisiti od predsednika Srbije Aleksandra Vučića.
 • 05.09.2017