Kurti: Formiranje institucija zavisiće od Vučića

Poslanik pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti kritikovao je sporazum Bedžeta Pacolija i vođa koalicije PAN, rekavši da će formiranje centralnih institucija zavisiti od predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

Podeli ovaj članak sa:
  • Aljbin Kurti (Foto RSE)

"Nakon sporazuma prošle večeri, konstituisanje Skupštine Kosova i formiranje nove vlade ostali su u rukama Vučića", napisao je Aljbin Kurti na svom Fejsbuk nalogu.

Navodi da će lokalni izbori 22. oktobra biti novi referendum na Kosovu, nakon 26 godina.

"Država nije stolica. Država ima stolicu. Ali, tu su i stolice bez države, stolice na štetu države. Zavisna moć Srbije usmrtiće nezavisnost zemlje", navodi Kurti, tvrdeći da će lokalni izbori 22. oktobra biti novi referendum na Kosovu, nakon 26 godina.

Ocenio je da je izlazom Alijanse za novo Kosovo iz predizborne koalicije sa Demokrartskim savezom, propuštena još jedna šansa koalicije VLAN, formirane nakon izbora 2014. godine.

Smatra da je najveću grešku napravio Demokratski savez Kosova, zbog pasivnosti u okupljanju stranaka mimo takozvane ratne koalicije PAN, nakon izbora 11. juna.

Predsednici stranaka koalicije "PAN", Kadri Veselji, Ramuš Haradinaj i Fatmir Ljimaj postpisali su sinoć sporazum o saradnji sa predsednikom Alijanse novo Kosovo Bedžetom Pacolijem.

Ostale vesti

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane