’’Ženidba’’ u Zubinom Potoku

Nakon niza uspešnih gostovanja po gradovima centralne Srbije tokom januara i februara, ansambl Narodnog pozorišta u Prištini izvešće u sredu, 27. februara u Domu kulture "Stari Kolašin" u Zubinom Potoku komad "Ženidba" po tekstu Nikolaja Gogolja.

Podeli ovaj članak sa:
  • Anika Grujić, Jelena Orlović i Milan Vasić u predstavi ''Ženidba'' (Foto arhiva NPP)

Ovu predstavu koja je nastala u koprodukciji Narodnog pozorišta u Prištini i Srpskog nardonog pozorišta iz Novog Sada, režirao je Milan Karadžić.

Nakon premijere u oktobru prošle godine, reditelj je naveo da je presrećan što se predstava dopala publici.

"To je dobra komedija, jednog velikog svetskog pisca Gogolja, koja ima fantastičan humor, a koji je danas jednako aktuelan, kao pre 200 godina. Nešto što je opšte ljudsko i čovečansko u svim svojim elementima društvenog angažmana i svih tih društvenih anomalija koje Gogolj ismejava u svom komadu", rekao je tada Milan Karadžić.

U predstavi nastupaju Jelena Orlović, Milan Vasić, Igor Damnjanović, Anika Grujić, Bojan Stojčetović, Milena Jakšić, Tamara Tomanović, Milorad Kapor, Nebojša Đorđević i Branko Babović.

Glumac Milan Vasić je odmah nakon premijere naslutio da će "Ženidba" imati dug život. Uz "Banović Strahinju" koga je po tekstu Borislava Mihajlović Mihiza režirao Nebojša Bradić, jedna je od najuspešnijih i najizvođenijih predstava NPP-a u poslednje vreme.

"Drago mi je što smo napravili ovu predstavu zato što je kvalitetna i može umetnost da se sagleda u njoj. Bitno je da se publici jako dopada", kazao je nakon gračaničke premijere Milan Vasić.

Izvođenje "Ženidbe" u Zubinom Potoku počeće u 19:00 časova.

Više detalja o predstavi možete pronaći i na pozorišnom sajtu.

Ostale vesti

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane