Vesti
Kultura

’’Ženidba’’ ponovo u Gračanici

Jedna od najpopularnijih predstava Narodnog pozorišta u Prištini, Gogoljeva "Ženidba" u režiji Milana Karadžića, biće igrana po treći put večeras od 20 časova na matičnoj sceni u Gračanici.
’’Ženidba’’ ponovo u Gračanici
Detalj iz predstave (Foto Kim)

Direktor pozorišta Predrag Radonjić kaže za RTV Kim da je ova klasična komedija, kakve dugo nije bilo na repertoaru NPP-a, "pun pogodak" i da se publici sviđa.

„Iako je Gračanica malo mesto, smatram da, pošto je bila velika pauza od njenog poslednjeg igranja pred gračaničkom publikom, će i ovoga puta publika doći“.

Nakon izvođenja u Gračanici, glumci Narodnog pozorišta će sa predstavom „Ženidba“ gostovati u Makedonskom narodnom teatru u Skoplju.

Postavku "Ženidbe" u izvođenju NPP-a čine: Jelena Orlović, Milena Jakšić, Anika Grujić, Milan Vasić, Igor Damjanović, Milorad Kapor, Nebojša Đorđević, Bojan Stojčetović, Branko Babović i Tamara Tomanović.

Raspored Narodnog pozorišta je ispunjen gostovanjima. Kako Radonjić ističe, ansambl radi punom parom.

"Trenutno je u pripremi još jedna komedija koju režira Milan Karadžić. U pitanju je renesansni komad „Ribarske svađe“ čija se premijera očekuje za 25. mart u Gračanici", zaključio je.

Publika na Kosovu će imati prilike da 24. i 25. februara u Zvečanu i Leposaviću uživa u komadu "Sirano" u režiji Nenada Todorovića.Ostale vesti

Američki glumac snimio pesmu o Kosovu
Džonatan Džekson, glumac, muzičar i pisac, dobitnik pet Emi nagrada, snimio je i objavio pesmu "Kosovo (svih žalosnih radost)".
  • 30.06.2020
Vidovdansko pesničko bdenije:
U porti manastira Gračanica, večeras je održano 30. Vidovdansko pesničko bdenije. Piscu Milisavu Saviću dodeljena je nagrada "Zlatni krst Kneza Lazara", a on se zahvalio rečima da "od ove, praznične noći, lepše nema".
  • 27.06.2020
Nevena Milivojević izabrana za Kosovku devojku
U porti manastira Gračanica večeras je održan "Izbor za Kosovku devojku". Titulu najlepše je ponela Nevena Milivojević iz Zubinog Potoka.
  • 26.06.2020
Priština: Promocija knjige „Mitovi srpske istorije“
U Srpskom kulturnom centru u Prištini predstavljena je knjiga „Mitovi srpske istorije“ istoričara Dejana Ristića. Mitska tradicija je u prethodnim vekovima na Kosovu i Metohiji odigrala provorazrednu ulogu, istakao je autor. 
  • 26.06.2020
Književniku Goranu Petroviću nagrada
Nagrada "Grigorije Božović" za 2019. godinu pripala je književniku Goranu Petroviću za Izabrana dela.
  • 26.06.2020
Dodeljene likovne nagrade i otvorena izložba radova
Sinoć su u Domu kulture "Gračanica" uručene vidovdanske likovne nagrade ovogodišnjim dobitnicima, a otvorena je izložba radova sa likovne kolonije "Vidovdan 2020".
  • 26.06.2020