Vesti
Kultura

’’Ženidba’’ ponovo u Gračanici

Jedna od najpopularnijih predstava Narodnog pozorišta u Prištini, Gogoljeva "Ženidba" u režiji Milana Karadžića, biće igrana po treći put večeras od 20 časova na matičnoj sceni u Gračanici.
’’Ženidba’’ ponovo u Gračanici
Detalj iz predstave (Foto Kim)

Direktor pozorišta Predrag Radonjić kaže za RTV Kim da je ova klasična komedija, kakve dugo nije bilo na repertoaru NPP-a, "pun pogodak" i da se publici sviđa.

„Iako je Gračanica malo mesto, smatram da, pošto je bila velika pauza od njenog poslednjeg igranja pred gračaničkom publikom, će i ovoga puta publika doći“.

Nakon izvođenja u Gračanici, glumci Narodnog pozorišta će sa predstavom „Ženidba“ gostovati u Makedonskom narodnom teatru u Skoplju.

Postavku "Ženidbe" u izvođenju NPP-a čine: Jelena Orlović, Milena Jakšić, Anika Grujić, Milan Vasić, Igor Damjanović, Milorad Kapor, Nebojša Đorđević, Bojan Stojčetović, Branko Babović i Tamara Tomanović.

Raspored Narodnog pozorišta je ispunjen gostovanjima. Kako Radonjić ističe, ansambl radi punom parom.

"Trenutno je u pripremi još jedna komedija koju režira Milan Karadžić. U pitanju je renesansni komad „Ribarske svađe“ čija se premijera očekuje za 25. mart u Gračanici", zaključio je.

Publika na Kosovu će imati prilike da 24. i 25. februara u Zvečanu i Leposaviću uživa u komadu "Sirano" u režiji Nenada Todorovića.Ostale vesti

Dokumentarni film: Životna škola i filmska istina

Životna škola i filmska istina - ovako jedan od najpoznatijih dokumentarista u regionu, Boris Mitić, objašnjava autorski dokumentarni film. U Privatnom kulturnom centru Akvarijus ove nedelje su posetioci mogli da razgovaraju sa najpoznatijim imenima srpske dokumentaristike - Milošem Tomićem, Milošem Ivanovićem, Borisom Mitićem i Nikolom Dragovićem.

  • 29.01.2023
Svetosavska akademija u Gračanici: Priznanje Sunčici Denić
Tradicionalno, pred praznik posvećen prvom srpskom prosvetitelju, u Gračanici je održana Svetosavska akademija. Priznanje "Đorđe Lekić" ove godine dodeljeno je književnici i naučnoj radnici prof. dr Sunčici Denić iz Vranja.
  • 26.01.2023
Svečana Svetosavska akademija u četvrtak u Gračanici
Svečana Svetosavska akademija održaće se u četvrtak, 26. januara  u prostorijama Doma kulture Gračanica, sa početkom u 12:00 časova.
  • 23.01.2023
Dečji film ’’Vučje bobice’’ u petak u Gračanici
Dečji film "Vučje bobice" reditelja Sretena Jovanovića biće prikazan u petak, 20. januara u 18.00 časova u Domu kulture "Gračanica".
  • 18.01.2023
’’Pobedi uvek prethodi upoznavanje neba’’
Priča o magiji trenutka u kom se svetlost lomi, poezija o najvećoj ljubavi  i erosu sadržanim u molitvi i emociji za najbliže, i na kraju gitara koja je trebalo da otera sav baksuzluk od nove godine, sadržaj su programa kojim je u PKC „Akvarijus“ sinoć dočekana pravoslavna Nova godina.
  • 14.01.2023
Novogodišnji program u Akvarijusu: Lazarević, Dikić, Pavićević
Povodom Pravoslavne Nove godine u mitrovačkom Privatnom kulturnom centru (PKC) "Akvarijus" će u petak, 13. januara, biti organizovan novogodišnji umetnički program.
  • 12.01.2023