Vesti
Kultura

’’Ženidba’’ ponovo u Gračanici

Jedna od najpopularnijih predstava Narodnog pozorišta u Prištini, Gogoljeva "Ženidba" u režiji Milana Karadžića, biće igrana po treći put večeras od 20 časova na matičnoj sceni u Gračanici.
’’Ženidba’’ ponovo u Gračanici
Detalj iz predstave (Foto Kim)

Direktor pozorišta Predrag Radonjić kaže za RTV Kim da je ova klasična komedija, kakve dugo nije bilo na repertoaru NPP-a, "pun pogodak" i da se publici sviđa.

„Iako je Gračanica malo mesto, smatram da, pošto je bila velika pauza od njenog poslednjeg igranja pred gračaničkom publikom, će i ovoga puta publika doći“.

Nakon izvođenja u Gračanici, glumci Narodnog pozorišta će sa predstavom „Ženidba“ gostovati u Makedonskom narodnom teatru u Skoplju.

Postavku "Ženidbe" u izvođenju NPP-a čine: Jelena Orlović, Milena Jakšić, Anika Grujić, Milan Vasić, Igor Damjanović, Milorad Kapor, Nebojša Đorđević, Bojan Stojčetović, Branko Babović i Tamara Tomanović.

Raspored Narodnog pozorišta je ispunjen gostovanjima. Kako Radonjić ističe, ansambl radi punom parom.

"Trenutno je u pripremi još jedna komedija koju režira Milan Karadžić. U pitanju je renesansni komad „Ribarske svađe“ čija se premijera očekuje za 25. mart u Gračanici", zaključio je.

Publika na Kosovu će imati prilike da 24. i 25. februara u Zvečanu i Leposaviću uživa u komadu "Sirano" u režiji Nenada Todorovića.Ostale vesti

Kulturni program putem Fejsbuka
Dom kulture „Gračanica“ je za četvrtu nedelju koliko već traje ograničeno kretanje i vanredno stanje izazvano epidemijom virusa Кorona pripremio raznovrsni program koji se može pratiti online.
  • 05.04.2020
Filmski dan Doma kulture na internetu
Dom kulture za danas preporučuje filmski program na internetu i poziva gledaoce da prate filmski festival "Moj off" i pogledaju neke od najnovijih i najprestižnijih naslova svetske kinematografije koji su obeležili festivalsku scenu.
  • 02.04.2020
Večeras predstava „Nasmejani snovi“
Dom kulture „Gračanica“ je danas za sve posetioce njihove Fejsbuk stranice pripremio dečju predstavu „Nasmejani snovi“ po tekstu, scenariju i režiji Boška Boškova u sklopu kulturnog programa “Kultura u doba Korone”.
  • 01.04.2020
Dom kulture "Gračanica" nastavlja da priprema događaje u okviru programa "Kultura u doba Korone" koje deli sa posetiocima njihove Fejsbuk i Instagram stranice. Da su ljudi zainteresovani za sadržaj koji im ova kulturna ustanova nudi, pokazuje podatak da je protekle nedelje njihova stranica imala 10.000 pregleda.
  • 30.03.2020
Dom kulture Gračanica nastavlja sa programima
Dom kulture Gračanica je i za treću nedelju, koliko već traje ograničeno kretanje i vandredno stanje izazvano koronavirusom, pripremio programe u okviru "Kulture u doba Korone".
  • 29.03.2020
Večeras razgovor sa pesnikom Gojkom Božovićem
Za sve ljubitelje književnosti, Dom kulture Gračanica za petak je pripremio književno-tribinski program, u 18 časova održaće se onlajn razgovor sa pesnikom, književnim kritičarem, esejistom i izdavačem Gojkom Božovićem iz Beograda.
  • 27.03.2020