Vesti
Kultura

’’Ženidba’’, pa makar i bez scenografije

Narodno pozorište u Prištini (NPP) će u četvrtak, 7. oktobra, izvođenjem predstave "Ženidba" otpočeti jesenji deo sezone. "Još nije izvesno da li ćemo moći da scenografiju iz Kumanova prevezemo u Gračanicu", rekao je direktor NPP-a Predrag Radonjić za RTV Kim.
’’Ženidba’’, pa makar i bez scenografije
Sa premijere predstave ''Ženidba'' u Gračanici, 8. okotobar 2018. godine (Foto Goran Andrejević)

"Počinjemo, nakon letnje pauze tokom koje smo učestvovali na nekoliko festivala, jesenji deo sezone u Gračanici 7. oktobra. Našom najigranijom predstavom u režiji Milana Karadžića, omiljenom kod naše publike, otvorićemo sezonu u Gračanici", kazao je Radonjić.

Dan ranije, 6. oktobra, kao svojevrsno okončanje letnjih festivalskih igranja, Gogoljeva "Ženidba" u koprodukciji NPP-a i SNP-a iz Novog Sada, će biti odigrana na Danima komedije u Kumanovu u Severnoj Makedoniji.

"Još nije izvesno da li ćemo moći da scenografiju iz Kumanova prevezemo u Gračanicu, tako da smo odlučili da po potrebi ovu predstavu odigramo i bez nje. Nadam se da do toga neće doći i da ćemo moći da igramo naše predstave na Kosovu i Metohiji u okolnostima koje nam omogućavaju makar minimum uslova za rad".

Sa ili bez scenografije, publika u Gračanici će u četvrtak ponovo imati priliku da aplauzima pozdravi Jelenu Orlović, Milenu Jakšić, Aniku Grujić, Milana Vasića, Igora Damnjanovića, Milorada Кapora, Nebojšu Đorđevića, Bojana Stojčetovića, Branka Babovića i Tamaru Tomanović.

Istog dana, NPP će obeležiti i 73 godine postojanja i rada.Ostale vesti

Deca, polaznici Škole glume Narodnog pozorišta Priština, danas su premijerno izveli predstavu "Veselo povrće" u režiji Radmile Knežević.
  • 23.10.2021
Izložba slika i skulptura Predraga Dragovića u Gračanici
Dom kulture „Gračanica“ i Galerija umetnosti Priština organizuju izložbu slika i skulptura Predraga Dragovića „Preko pepela“.
  • 23.10.2021
Nagrada
Književna manifestacija "Pesnička reč u čast profesora i književnika Slobodana Kostica", biće održana sutra, 23. oktobra u kripti crkve Svetog Marka u Beogradu, sa početkom u 18.00 časova.
  • 22.10.2021
Olivera Radić dobitnica nagrade za novinarsku humanost
Novinarka prištinskog "Jedinstva" Olivera Radić ovogodišnja je dobitnica nagrade za novinarsku humanost “Đoko Vještica”, jednoglasno je odlučio žiri Udruženja novinara Srbije.
  • 22.10.2021
Ansambl narodnih igara i pesama sa Kosova i Metohije „Venac“, pokrenuo je internet kanal „TVnet Venac“.
  • 22.10.2021
Gračanica: U subotu premijera predstave

Polaznici Škole glume Narodnog pozorišta u Prištini, u subotu, 23. oktobra u 13 sati će premijerno u Domu kulture “Gračanica” izvesti komediju "Veselo povrće".

  • 21.10.2021