„Ženidba“ i „Razvojini put Bore Šnajdera“ u Herceg Novom

Nakon odigrane predstave „Banović Strahinja“ u Kraljevu na festivalu „Joakim Vujić“, gde se tražila i karta više, Narodno pozorište iz Prištine nastavilo je put ka Herceg Novom.

Podeli ovaj članak sa:
  • Predstava "Ženidba" (Foto Kim)

Za Bokelje su Prištinski glumci pripremili dve predstave. Jedna je odigrana sinoć u režiji Milana Karadžića, čije je poreklo iz Crne Gore.

Predarag Radonjić direktor NPP rekao je za RTV Kim da je i više nego zadovoljan sinoćnom izvedbom predstave „Ženidba“ u Herceg Novom. Tamo ih je, kaže, gledalo više od 200 gledalaca, što govori da su Novljani zaintersovani za program Narodonog pozorišta iz Prištine.

„Sinoć smo prvi put gostovali u Herceg Novom sa predstavom „Ženidba“ u Domu kulture Park pred više od 200 gledalaca, što je za ovdašnje uslove u ovo doba van sezone više nego dobra posećenost. Ovde smo više nego lepo primljeni, svi su oduševljeni našim dolaskom, družimo se sa meštanima, kominikacija je izvanredna, zainteresovani su za naš program, prezadovoljan sam načinom na koji se prištinsko pozorište prezentovalo“, rekao je Radonjić u telefonskoj izjavi za RTV Kim.

Za večeras je najavljena još jedna predstava. U Domu kulture Park igraće se „Razvojni put Bore Šnajdera“ u režiji Bobana Sterlića.

Radonjić očekuje da će pozorišna trupa i nakon ove odigrane predstave otići zadovoljni.

Nakon Herceg Novog, NPP će nastupati u Nišu i Beogradu sa predstavom "Ivkova slava u Prizrenu", dok će publika u Pančevu krajem maja moći da pogleda "Ženidbu".

Ostale vesti

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane