Vesti
Kultura

Završeni Filmski susreti u Nišu: Gran pri Naisa Denisu Muriću

Uručenjem festivalskih nagrada i vatrometom sinoć su na Letnjoj pozornici u niškoj Tvrđavi završeni 57. Filmski susreti, a glavnu nagradu festivala, Gran pri Naisa, dobio je Denis Murić za ulogu Denisa Markovića u fillmu „Zlatni dečko“.
Završeni Filmski susreti u Nišu: Gran pri Naisa Denisu Muriću
Denis Murić (Foto Nova S)

Murić se publici obratio putem video poruke, pošto je zbog snimanja serije bio sprečen da lično primi nagradu.

„Ne mogu da vam opišem koliko mi nagrada znači, ali znam da mi je velika motivacija i podstrek za dalji rad. Stvarno se nadam da ću kroz svoj dalji rad uspeti da opravdam ovu nagradu i njen teret“, rekao je Murić.

O nagradama na Filmskim susretima odlučivao je žiri sa predsednicom Brankicom Zorić Vasović i glumcima Hadži Petrom Božovićem i glumcem i piscem Dušan Premović, kao članovima žirija.Ostale vesti

Na
Druga po redu "Pijaca knjiga" otvorena je sinoć u Privatnom kulturnom centru "Akvarijus" u Kosovskoj Mitrovici. Promovisana je knjiga aforističara Jovana Zafirovića.
  • 04.10.2022
Otvara se pijaca knjiga u ’’Akvarijusu’’
Besedom o knjizi Nevene Milosavljević, predstavljanjem knjige aforizama "Glavom kroz stid" dobitnika Vibove nagrade Jovana Zafirovića, te muzičkim nastupom Petra Rakića (gitara) i Dragane Milić (vokal) večeras (ponedeljak, 3. oktobar) u mitrovačkom Privatnom kulturnom centru "Akvarijus" biće svečano otvorena druga po redu "Pijaca knjiga".
  • 03.10.2022
U Prizrenu počela radionica ’’Pesme prizrenske’’

U manastiru Sveti Arhangeli kod Prizrena počela je radionica pod nazivom „Pesme prizrenske“ koju organizuje umetničko udruženje Prizrenaca „Bistrica“.

  • 01.10.2022
’’SumLjivo lice’’ u Gračanici za početak jesenje sezone Narodnog pozorišta Priština
Predstava "SumLJivo lice" u režiji Milana Neškovića i produkciji Narodnog pozorišta u Prištini (NPP), rađena prema jednom od najpoznatijih dela Branislava Nušića, biće izvedena na obeležavanju godišnjice NPP-a i početku jesenje sezone 8. oktobra, od 20.00 časova u Domu kulture "Gračanica". 
  • 01.10.2022
Predstavljanje lika i dela Grigorija Božovića u Matici srpskoj
Dom kulture “Stari Kolašin” iz Zubinog Potoka predstaviće se publici u Novom Sadu, u Matici srpskoj i Srpskom narodnom pozorištu 30. septembra i prvog novembra.
  • 29.09.2022
Pesnički susreti ’’Lazar Vučković’’: U dva dana od Prizrena do Mitrovice
Dvodnevni Pesnički susreti "Lazar Vučković" održaće se 29. i 30. septembra, a pesnički karavan će obići Gornje selo kod Prizrena, Bogosloviju u gradu na Bistrici, Gračanicu, Prilužje i Kosovsku Mitrovicu.
  • 28.09.2022