Vesti
Kultura

Završen mitrovački džez i bluz festival

Nastupom Neše Galije i Mitrovčanina Gorana Vučetića na jezeru Gazivode, danas je završeno 18. izdanje mitrovičkog džez i bluz festivala.
Završen mitrovački  džez i bluz festival
Neša Galija (Foto Radio Kontakt Plus)

Ovaj sjajni dvojac okupio je ljubitelje dobrog zvuka, koji su uživali u hitovima za sva vremena.

Evergrini poput “Dodirni me”, “Stare trube”, “Na tvojim usnama”… samo su neke od kultnih pesama koje je Nenad Milosavljević Neša izveo u akustičnom izdanju, u pratnji ovdašnjeg vrhunskog gitariste Gorana Vučetića.

Mnogi od okupljenih, koji su odrastali uz “Galiju”, danas su se sa nostalgijom prisećali detinjstva i mladosti, a oni znatno mlađi, uživali su u dobroj atmosferi.

Na kraju nastupa, fanovi su iskoristili priliku da se fotografišu sa legendarnim Nešom Galijom i razmene po koju lepu reč.

Nastupom Neše Galije i Gorana Vučetića, završen je ovogodišnji petodnevni džez i bluz festival “North City 2022”.Ostale vesti

Žarko Milenković u užem krugu kandidata za nagradu ’’Branko Miljković’’
Pesnik sa centralnog Kosova Žarko Milenković se nalazi u užem krugu od 12 kandidata za nagradu "Branko Miljković" koja se dodeljuje za najbolju knjigu poezije na srpskom jeziku u 2022. godini, saopšteno je iz Niškog kulturnog centra.
  • 30.03.2023
„Umetnik je najjači kada je neraskidivim nitima vezan za korene svoga naroda“
Izložba radova akademika Svetomira Arsića Basare otvorena je sinoć u Galeriji Fakulteta umetnosti u Kosovskoj Mitrovici. 
  • 30.03.2023
Gračanica: Opštinska smotra recitatora „Pesniče naroda mog“
Učenici osnovnih i srednjih škola takmičili su se u kazivanju stihova na 54. opštinskoj smotri recitatotra „Pesniče naroda mog“ u Domu kulture „Gračanica“. 
  • 29.03.2023
Kabaretska predstava
Na sceni Doma kulture "Gračanica" u ponedeljak 03. aprila u 20.00 časova biće izvedena kabaretska predstva "Čeznem da vam kažem" Teatra Vuk.
  • 28.03.2023
Koreodrama ’’700’’ ponovo u Gračanici
Ansambl narodnih igara i pesama Кosova i Metohije „Venac“ iz Prištine sa sedištem u Gračanici, zaigraće po drugi put svoj novi program, koreodramu „700 – Venac igra u slavu 700 godina manastira Gračanica“ u Domu kulture u Gračanici 7. aprila 2023. godine sa početkom u 19:30.  
  • 27.03.2023
Nagrade za mlade balerine iz Gračanice u Beogradu
Odlukom žirija Unstoppable dance competition (UDC), Baletska škola Doma kulture "Gračanica" osvojila je sedam nagrada na jučerašnjem takmičenju u Dečijem kulturnom centru u Beogradu u solo, duo i trio formaciji.
  • 27.03.2023