Vesti
Kultura

Završen mitrovački džez i bluz festival

Nastupom Neše Galije i Mitrovčanina Gorana Vučetića na jezeru Gazivode, danas je završeno 18. izdanje mitrovičkog džez i bluz festivala.
Završen mitrovački  džez i bluz festival
Neša Galija (Foto Radio Kontakt Plus)

Ovaj sjajni dvojac okupio je ljubitelje dobrog zvuka, koji su uživali u hitovima za sva vremena.

Evergrini poput “Dodirni me”, “Stare trube”, “Na tvojim usnama”… samo su neke od kultnih pesama koje je Nenad Milosavljević Neša izveo u akustičnom izdanju, u pratnji ovdašnjeg vrhunskog gitariste Gorana Vučetića.

Mnogi od okupljenih, koji su odrastali uz “Galiju”, danas su se sa nostalgijom prisećali detinjstva i mladosti, a oni znatno mlađi, uživali su u dobroj atmosferi.

Na kraju nastupa, fanovi su iskoristili priliku da se fotografišu sa legendarnim Nešom Galijom i razmene po koju lepu reč.

Nastupom Neše Galije i Gorana Vučetića, završen je ovogodišnji petodnevni džez i bluz festival “North City 2022”.Ostale vesti

Proglašeni pobednici literarnog i likovnog konkursa
Radovi povodom Vidovdana nastali na konkursu Književnog kluba "Kosovski božur" iz Vitine koji funkcioniše u okviru Tehničke škole Vitina i ove godine su promovisali mlade talente iz književno – umetničke delatnosti.
  • 01.07.2022
Nenametljiv stvaralački put  Jovane Micić

Potrebu za pisanjem osetila je, kako kaže, relativno kasno. Svesna svog talenta, ali ne zamišljajući sebe kao pesnika i stvaraoca, prepustila se „peru“ bez prevelikih ambicija i želja da njena poezija bude primećena.

  • 30.06.2022
Otvorena završna izložba studenata Fakulteta umetnosti

Tradicionalna završna izložba radova studenata osnovnih i master akademskih studijskih programa slikarstva, vajarstva, grafike i grafičkog dizajna Fakulteta umetnosti u Prištini sa privremenim sedištem u Kosovskoj Mitrovici, otvorena je sinoć.

  • 29.06.2022
Završni koncert polaznica Škole baleta u Gračanici
Baletska škola u Gračanici večeras je imala svoj završni koncert. Nastup balerina bio je i poslednja manifestacija u okviru ovogodišnjih „Vidovdanskih svečanosti“. Novu baletsku sezonu počeće u septembru.
  • 28.06.2022
Vidovdansko pesničko bdenije: Ljudski životi sve nestvarniji
Vidovdanske književne nagrade uručene su sinoć ovogodišnjim dobitnicima u porti manastira Gračanica tokom tradicionalnog "Vidovdanskog pesničkog bdenija". "Vidim da su ljudski životi i prilike u kojima živimo sve nestvarniji", zahvalio se Slobodan Zubanović. Publici se predstavio i Big Bend RTS-a.
  • 28.06.2022
’’To što ti je u srcu iznesi odmah, ne čekaj sutra’’
Više knjiga Penelope Skaj, jedne od najprodavanijih autorki Njujork Tajmsa, knjiga Slavoja Žižeka "Kao lopov usred belog dana", "Tuđa pravila" i "Svet po Garpu" Džona Irvinga u izdanju "Lagune", "Konstantinovo raskršće" Dejana Stojiljkovića, "Zamalek" Dejana Tiaga Stankovića, knjige Megi Stivoter u izdanju ’Publik praktikuma" – iza korica svih ovih knjiga stoji Predrag Peđa Marković.
  • 27.06.2022