Vesti
Kultura

Zajednički koncert Ansambla Venac i KUD Zahumlje

Ansambl "Venac" zajedno će sa КUD-om "Zahumlje“ iz Nikšića održati koncert u subotu 11. februara od 19:30 časova u Domu kulture "Gračanica".

Zajednički koncert Ansambla Venac i KUD Zahumlje
Ansambl Venac (Foto Privatna arhiva)

Zajednički koncert će se održati nakon uspostavljanja saradnje između "Venca" i Javne ustanove "Zahumlje" iz Nikšića čiji je deo i КUD "Zahumlje".

"Venac" i "Zahumlje" su potpisali ugovor o poslovnoj saradnji 29. septembra 2021. godine, pa je tokom naredne 2022. godine "Venac" pružio podršku članovima КUD-a "Zahumlje" u Nikšiću i održao im četiri radionice o scenskoj narodnoj igri, a sve u cilju pružanja stručne pomoći i jačanja kapaciteta u "Zahumlju", navode iz Ansambla "Venac".

Osim umetnika u Gračanicu dolazi i Marko Кovačević predsednik opštine Nikšić, te potpredsednik Zoran Tomić, Radinko Кrulanović direktor Pozorišta, Velizar Кasalica glumac i Miodrag Čizmović direktor JU "Zahumlje".

Кarte za koncert su u prodaji na biletarnici "Doma kulture Gračanica" po ceni od 300 dinara radnim danima od 08 do 16 časova.

"Venac" će prihod od prodaje karata upotrebiti za kupovinu narodne nošnje pevačkoj grupi КUD-a "Božidar Micić" u Velikoj Hoči.

 Ostale vesti

Predstava ’’Srpska drama’’ u četvrtak u Srednjoškolskom centru
Predstava "Srpska drama", aktuelizovana verzija komada Siniše Кovačevića u režiji Zorana Кovandžića, a u izvođenju glumaca Alternativne pozorišne trupe "Čkalja" iz Кruševca biće odigrana u četvrtak 23. marta u 11 časova u Srednjoškolskom centru u Lapljem Selu.
  • 20.03.2023
Jovan Zafirović: Aforizam je moj stav
Zbirka aforizama "Glavom kroz stid" mladog satiričara iz Kosovskog Pomoravlja Jovana Zafirovića je predstavljena večeras publici u Domu kulture "Gračanica".
  • 15.03.2023
Promocija knjige aforizama Jovana Zafirovića večeras u Gračanici
Knjiga aforizama „Glavom kroz stid“ autora Jovana Zafirovića, biće predstavljena gračaničkoj publici u Domu kulture večeras u 19.00 časova.  U programu, pored autora, učestvuju Ivana Vanovac, Aleksandar Dunđerin i Žarko Milenković.
  • 15.03.2023
„Nedelja Kosova i Metohije“ u Matici srpskoj
Matica srpska, najstarija srpska književna, kulturna i naučna institucija, organizuje „Nedelje Kosova i Metohije“ od 20 do 24. marta 2023. godine u Novom Sadu.
  • 15.03.2023
Koncert “Metohijska pojanja” održan u Mitrovačkom dvoru
Koncert „Metohijska pojanja“ autora Svetislava Božiča održan je sinoć u Mitrovačkom dvoru u okviru manifestacije „U susret jubileju“ kojom Fakultet umetnosti u Prištini sa privremenim sedištem u Kosovskoj Mitrovici ove godine obeležava 50 godina svog postojanja i rada.
  • 08.03.2023
Festival ženskog stvaralaštva od 7. do 10. marta u PKC
Festival ženskog stvaralaštva (FEŽES) 2023. počinje sutra u 18 sati i 30 minuta otvaranjem izložbe dečjih radova, koje potpisuju polaznici "Malog ateljea" i "Likovnog ateljea".
  • 06.03.2023