Vesti
Kultura

YU grupa na ’’Rok festu’’ 22. septembra u Leposaviću

Tradicionalna muzička manifestacija “Rok fest”, biće održana 22. septembra na platou Centra za kulturu “Sava Dečanac” u Leposaviću kada će nastupiti i YU grupa.
YU grupa na ’’Rok festu’’ 22. septembra u Leposaviću
YU grupa na koncertu u Gračanici, jun 2018. godine (Foto arhiva Kim)

Početak događaja planiran je za 19.00 kada će nastupiti bendovi “Škart” i “Džezva”.

Glavna zvezda večeri biće “Yu grupa”, a taj legendarni sastav će izaći na binu oko 21.00.

Organizator ove manifestacije je Centar za kulturu “Sava Dečanac”.Ostale vesti

Tamari Denić Studentski Oskar za film ’’Istina’’
Rediteljka iz Berlina Tamara Denić jedna je od dobitnica ovogodišnjeg Studentskog Oskara. Nagrada joj je pripala za kratki film "Istina" čija su mesta radnje Beograd i Hamburg.
  • 18.09.2023
Školski čas kulture govora i monodrama ’’Miloš Obrenović’’ u Lapljem Selu
Udruženje za razvoj i unapređivanje kulture javnog govora „Izražajnost“ iz Beograda i Dom kulture „Gračanica“ za učenike OŠ “Miladin Mitić” iz Lapljeg Sela i Gimnazije organizuju radionicu o unapređenja kulture javnog govora i izvođenje monodrame “Miloš Obrenović”.
  • 17.09.2023
Tribina i izložba fotografija i razglednica „Uroševac hram i grad“
Povodom devedeset godina od osvećenja crkve u Uroševcu posvećene Svetom Caru Urošu (Nemanjiću) Dom kulture „Gračanica“, Arhiv Кosova i Metohije, Galerija umetnosti Priština i Eparhija raško-prizrenska organizuju tribinu i izložbu fotografija i razglednica „Uroševac hram i grad“. 
  • 08.09.2023
Gračanica: Audicija za predstavu „Pepeljuga u zemlji čuda“
Amatersko pozorište „Janićije Popović“ sekcija glume Doma kulture „Gračanica“ u nedelju 10. septembra 2023. godine od 13 časova organizuje audiciju za predstavu „Pepeljuga u zemlji čuda“.
  • 06.09.2023
Jovanu Zafiroviću nagrada ’’Poenta’’ za knjigu ’’Glavom kroz stid’’
Aforističar Jovan Zafirović je dobitnik ovogodišnje nagrade „Poenta“ koja se tradicionalno dodeljuje mladom autoru u okviru Novosadskog festivala knjige. Zafirović je nagrađen za knjigu „Glavom kroz stid“ koju su 2022. godine objavili mitrovački Privatni kulturni centar (PKC) „Akvarijus“ i Društvo književnika КiM.
  • 01.09.2023
Gračanica: Završena deveta “Škola filmske magije”
Prikazivanjem muzičkog spota “Iz(v/b)or” za pesmu “Ajde Jano” Nenada Vasilića, Balkan bend, kao i dodelom sertifikata u velikoj sali Doma kulture “Gračanica”, završena je deveta po redu “Škola filmske magije”. Tema spota je bila prekomerna upotreba mobilnih telefona među decom i mladima.
  • 31.08.2023