Vesti
Kultura

Vlado Georgiev: Radujem se dolasku u Gračanicu

„Nadam se jednom dobrom koncertu i radujem se poseti vašem gradu“, kaže za RTV Kim Vlado Georgiev pred koncert u Gračanici.
Vlado Georgiev: Radujem se dolasku u Gračanicu
Vlado Georgiev (Foto Južne vesti)

Jedan od najpopularnijih muških vokala u regionu Vlado Georgiev održaće u četvrtak, 18. juna svoj prvi koncert u Gračanici.

„Nisam zaobilazio Kosovo, jednostavno me do sada niko nije pozvao. Ja se nadam svemu najboljem i nadam se jednom dobrom koncertu, kao što uglavnom i biva, i jako se radujem poseti vašem gradu i poseti našim svetinjama“, kazao je Vlado kome je ovo prvi dolazak na Kosovo.

Popularni Barba kaže da će se potruditi da se publika u Gračanici oseća dobro, kao na svakom velikom koncertu.

„Čim znam da nekome nešto što ja činim može značiti mnogo, meni znači još više. Potrudićemo se da se osećate kao na jednom velikom koncertu, i pravo da vam kažem, jedva čekam da dođem u četvrtak“.

Na pitanje na šta pomisli na samo pominjanje Gračanice i Kosova, Georgiev kaže:

„Verovatno pomislim isto što i vi, ja sam čovek koji vrlo poštuje i voli našu crkvu i naše svetinje i tim pre je zadovoljstvo još i veće i što ću imati prliku da to i obiđem. To mi je nešto što najviše želim da vidim“.

Nastup Georgieva je organizovan u okviru Vidovdanskih svečanosti, a na inicijativu Doma kulture u Gračanici.

„Poručio bih svima da ne idu u četvrtak negde drugo, nego da dođu da budemo zajedno i da se provedemo kako treba“, kazao je Vlado Georgiev.

Ulaznice za koncert Georgieva koštaju 5 evra, a mogu se kupiti u Domu kulture u Gračanici, u prostorijama Radija Kontakt plus u Kosovskoj Mitrovici, RTV Herc u Štrpcu, na radiju Goraždevac u Goraždevcu, na benzinskoj pumpi "Puls Oil" u Šilovu i u prodavnici "Stefan" u Velikom Ropotovu.Ostale vesti

Putujući bioskop stigao u Goraždevac

Putujući bioskop iz Gračanice gostovao je sinoć u Goraždevcu gde su prikazana dva filma - “Ala je lep ovaj svet” i “Kašej: Kradljivac nevesti”.

  • 06.10.2022
Uroš Petrović u ’’Akvarijusu’’
Najpopularniji srpskih književnik za decu i mlade, inovator u oblasti literature i obrazovanja, Uroš Petrović, biće gost Privatnog kulturnog centra (PKC) "Akvarijus" u Кosovskoj Mitrovici u četvrtak, 6. oktobra od 18.00 časova.
  • 05.10.2022
Milan Knežević: Kad god dođem na KiM, ustvari se vraćam kući
U Domu kulture u Gračanici sinoć je održan Književni portret Milana Kneževića, kome je uručeno i priznanje „Velika Gramata“ Društva književnika KiM. „Ako mi zaboravimo Kosovo i Metohiju, neka nas ne zaboravi samo desnica, nego neka nas proklinju naši potomci, a neka nas se preci stide gore na nebu“, poručio je u Gračanici pesnik i političar iz Podgorice Milan Knežević.
  • 05.10.2022
Na
Druga po redu "Pijaca knjiga" otvorena je sinoć u Privatnom kulturnom centru "Akvarijus" u Kosovskoj Mitrovici. Promovisana je knjiga aforističara Jovana Zafirovića.
  • 04.10.2022
Otvara se pijaca knjiga u ’’Akvarijusu’’
Besedom o knjizi Nevene Milosavljević, predstavljanjem knjige aforizama "Glavom kroz stid" dobitnika Vibove nagrade Jovana Zafirovića, te muzičkim nastupom Petra Rakića (gitara) i Dragane Milić (vokal) večeras (ponedeljak, 3. oktobar) u mitrovačkom Privatnom kulturnom centru "Akvarijus" biće svečano otvorena druga po redu "Pijaca knjiga".
  • 03.10.2022
U Prizrenu počela radionica ’’Pesme prizrenske’’

U manastiru Sveti Arhangeli kod Prizrena počela je radionica pod nazivom „Pesme prizrenske“ koju organizuje umetničko udruženje Prizrenaca „Bistrica“.

  • 01.10.2022