Vesti
Kultura

"Venac" otvara odeljenje u Beogradu

Nacionalni ansambl narodnih pesama i igara "Venac" otvara odeljenje u Beogradu. Svakim danom opravdava priznanje "Kulturni obrazac" koje je dobilo od svog matičnog Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije. 
Nacionalni ansambl

"Zbog stalne potrebe ’Venca’ da se razvija i napreduje nastala je ideja da otvorimo odeljenje u Beogradu", navodi se u saopštenju.

"Ideja je počela da prerasta u delo nakon uspostavljene veoma dobre saradnje sa direktoricom Narodnog pozorišta u Beogradu, Ivanom Vujić, koja je veoma srdačno prihvatila Ansambl ’Venac’ i pružila mu maksimalnu podršku sa svojim kolektivom".

Odeljenje "Venca" ima za cilj da okupi igrače narodne igre iz Beograda tj. centralne Srbije kako bi svoj ansambl omasovio.

"Ujedno ćemo ovim stvoriti i pružiti priliku da se novi igrači pridruže umetničkom kolektivu "Venca" i zajedno na sceni zaigraju sa prvim ansamblom koji svakodnevno radi u Gračanici. Na svom razvoju svakodnevno radimo, a sve radi obavljanja svoje osnovne delatnosti - čuvanja našeg kulturnog identiteta kroz očuvanje pesama, igara, običaja i tradicije sa Кosova i Metohije i cele Srbije" zaključuje se u saopštenju.Ostale vesti

Koncert u čast jubileja, 7 vekova manastira Gračanice
Povodom jubileja, 7 vekova manastira Gračanice, učenici muzičkih škola „Stevan Mokranjac“ iz Gračanice i "Stevan Hristić" iz Staništora, hora „Simonida“ i crkvenog hora „Branislav Nušić“ iz Kosovske Mitrovce održali su koncert u Domu kulture.
  • 16.06.2021
Diskusija i izložba u PKC-u
Alternativna Internet stranica, večeras u 19 časova u Privatnom kulturnom centru "Akvarijus", organizuje diskusiju "Alternativna mesta okupljanja - samostalne inicijative za kulturu, umetnost, slobodu...". Iste večeri biće otvorena izložba fotografija Sunčice Andrejević, dok će u muzičkom delu programa nastupiti Ilda Krama. 
  • 14.06.2021
Promocija knjige „Priština u srcu“ Nebojše Nikolića

Promocija knjige „Priština u srcu“ Nebojše Nikolića biće održana u subotu od 19 časova u Domu kulture „Gračanica“. 

  • 10.06.2021
Nataša Tasić Knežević: Ljubav je srž života
Operska diva moćnog glasa Nataša Tasić Knežević zadivila je večeras publiku u Gračanici ne samo svojim talentom i izvođenjem, već i neposrednošću, ljubaznošću i toplinom.
  • 09.06.2021
’’Akvarijus’’: Predstavljanje slikovnice ’’Utine i Miljanine boje prirode’’
Slikovnica za decu „Utine i Miljanine boje prirode“ (2021) biće predstavljena u Privatnom kulturnom centru „Akvarijus“ u četvrtak, 10. juna 2021. godine, u 12 časova.
  • 09.06.2021
Operska diva Nataša Tasić Knežević nastupa u Gračanici
Operska diva iz Beograda Nataša Tasić Knežević održaće koncert u Domu kulture u Gračanici u sredu od 18 časova.
  • 07.06.2021