Vesti
Kultura

’’Venac’’ nastupa u Gračanici

Ansambl "Venac" će večeras, od 19.00, održati koncert u Domu kulture "Gračanica". Prihod od prodaje karata biće prosleđen kao pomoć pevačkoj grupi КUD "Božidar Micić" iz Velike Hoče kojoj su neophodna sredstva za kupovinu narodne nošnje.
’’Venac’’ nastupa u Gračanici
Sa nastupa u Zubinom Potoku (Foto Ansambl ''Venac'')

Cena ulaznice za nastup u Gračanici je 250 dinara.

Ansambl "Venac" je juče od 19.30 nastupio na celovečernjem koncertu u Domu kulture "Stari Кolašin" u Zubinom Potoku. Gost koncerta je bio КUD "Mokra Gora" iz Zubinog Potoka.

Na koncertu su se predstavili i Arsenije Marković, Miljan Simić i Andrija Đorđević, svi iz Gračanice, mladi polaznici Radionice tambure "Sviraj tamburo" u okviru Venčevog projekta "Pokrajine za kulturu". Oni su, nakon svega 11 dana od početka rada radionice zasvirali na sceni.

Sinoć je u Galeriji Fakulteta umetnosti u Кosovskoj Mitrovici Ansambl "Venac" sa Fakultetom umetnosti Univerziteta u Prištini (Kosovskoj Mitrovici), učestvovao u obeležavanju 40 godina Svetskog dana igre.

"Venac" je predstavio video spot pod nazivom "Narod", koji je sniman na tvrđavi Zvečan i u Velikoj Hoči tokom aprila i maja 2021. godine.

Spot možete možete pogledati OVDE, a preuzeti OVDE.

Pokrovitelj Ansambla "Venac" je Ministarstvo kulture i informisanja Republike Srbije.Ostale vesti

Gračanica: Letnji bioskop na otvorenom

Dom kulture Gračanica organizuje Filmsko leto za mlade prikazivanjem filmova na otvorenom. 

  • 14.08.2022
Generacija 5 i Inspektor Blaža u Leposaviću
Centar za kulturu "Sava Dečanac" iz Leposavića organizuje Rok festival u ovom gradiću na severu Kosova.
  • 11.08.2022
Povratak nosi seme nade
Tešku letnju omorinu i tišinu metohijskog sela Osojana, proteklih nekoliko dana, prekinuli su gosti i Sabor posvećen mitropolitu Amfilohiju. 
  • 10.08.2022
DokuFest: Misija OEBS-a predstavila dokumentarce o ljudskim pravima
U okviru Međunarodnog festivala dokumentarnog i kratkometražnog filma DokuFest koji se održava u Prizrenu, Misija OEBS-a na Kosovu je sinoć predstavila pet kratkih dokumentarnih filmova o ljudskim pravima i demokratskim vrednostima.
  • 10.08.2022
Draganac: Završena mala letnja škola
Pri manastiru Draganac, jedinom živom manastiru u Kosovskom Pomoravlju, nedavno je održana prva Novobrdska mala letnja škola „Dragana Hrebeljanović“.
  • 10.08.2022
Vladika Teodosije: Ne prodajte nasleđenu dedovinu na KiM

Povodom godišnjice najvećeg i najuspešnijeg povratka Srba na Kosovo i Metohiju, nakon proterivanja 1999. godine, u Osojanu je održan drugi po redu "Đedov sabor" posvećen mitropolitu Amfilohiju Radoviću.

  • 07.08.2022