Vesti
Kultura

Večeras premijera filmova "Gučijevi" i "Enkanto"

U bioskopu Doma kulture Gračanica večeras će biti premijerno prikazana dva filma - "Gučijevi" i "Enkanto".
Večeras premijera filmova
Lejdi Gaga u filmu Gučijevi

Film "Gučijevi" je inspirisan je šokantnom istinitom pričom o porodičnom carstvu koje se krije iza italijanske modne kuće Guči. Кroz tri decenije ljubavi, izdaje, dekadencije, osvete i na kraju ubistva, vidimo šta ime znači, koliko vredi i dokle će porodica ići, radi kontrole.

Režiju potpisuje Ridli Skot, a glavne uloge tumače Lejdi Gaga (Patricija Ređani) i Adam Drajver (Mauricio Guči). Pored njih tu su i Al Paćino, Džeremi Ajrons, Džared Leto, Salma Hajek i Džek Hjuston.

Projekcija filma je zakazana za večeras u 21:00, a cena karte je 250 dinara.

Prethodno, u 19 sati, biiće emitovan film za decu "Enkanto".

Animirana priča o neobičnoj porodici Madrigali, koja živi skrivena u magičnoj kući u planinama Кolumbije, u divnom i šarmantnom mestu zvanom "Enkanto".

Magija "Enkanta" blagoslovila je svako dete u porodici jedinstvenim darom, od super snage do moći isceljenja, svako dete, osim jedno – Mirabel. Ali kada otkrije da je magija koja okružuje Enkanto u opasnosti, Mirabel shvata da bi ona, jedina „normalna“ Madrigal, mogla da bude poslednja nada svoje izuzetne porodice.

Cena karte je 250 dinara.

Iz Dom kulture navode da će se projekcije orgnaizovati uz poštovanje epidemioloških mera. Posetioci moraju imati potvrdu o vakcinaciji ili negativan PCR test.Ostale vesti

Vladika Teodosije: Ne prodajte nasleđenu dedovinu na KiM

Povodom godišnjice najvećeg i najuspešnijeg povratka Srba na Kosovo i Metohiju, nakon proterivanja 1999. godine, u Osojanu je održan drugi po redu "Đedov sabor" posvećen mitropolitu Amfilohiju Radoviću.

  • 07.08.2022
Počeo Sani Hil festival, zvezda večeri Dua Lipa

Muzički festival Sani Hil (Sunny Hill) počeo je sinoć u Prištini. U pitanju je četvrti po redu festival koji organizuje Dukađin Lipa, otac svetske muzičke zvezde Dua Lipe.

  • 05.08.2022
’’Đedov sabor’’ 6. i 7. avgusta u Osojanu
Savez amatera Kosova i Metohije i Dom kulture “Gračanica”, a ove godine im se pridružuje i Kulturni centar “Dragica Žarković” iz Kosovske Mitrovice, organizuju manifestaciju “Đedov sabor” koja se u Osojanu održava 6. i 7. avgusta ove godine. Predsednik Saveza amatera Kosova i Metohije Đorđe Lakušić, gostujući u jutarnjem programu Radija Kosovska Mitrovica rekao je da će i ove godine dati sve od sebe zajedno sa ostalim organizatorima da ova manifestacija protekne po planu.
  • 04.08.2022
Počinje novi Eko art fest
Tokom leta i jeseni na severu Кosova će biti upriličen četvrti po redu Eko art fest. Ovogodišnji festival, čiji je organizator mitrovački "Akvarijus", biće realizovan pod sloganom "Smanji, ponovo upotrebi, recikliraj" (3R’s: Reduce, Reuse, Recycle).
  • 03.08.2022
Scene iz žitija Svetog Marka po prvi put
Ovih dana se u crkvi Svetog Marka u Šilovu privodi kraju nesvakidašnje freskopisanje scena iz Žitija Svetog Apostola Marka, jedinstveno u svetu.
  • 22.07.2022
Izvođači iz devet gradova na 55. Manifestaciji “Akordi Leška”
Kulturna manifestacija “Akordi Leška” održava se punih 55 godina i okuplja vokalne soliste koji nastupaju u revijalnom i takmičarskom delu programa boreći se za prvi glas ovog prestižnog i tradicionalnog takmičenja.
  • 20.07.2022