Vesti
Kultura

Večeras otvaranje 18. Džez i bluz festivala “North City 2022”

Nakon dve godine pauze, ove godine se u Kosovskoj Mitrovici, održava 18. Džez i bluz festival „North City 2022“. Večeras je prvo veče festivala a do 4. juna na sceni festivala nastupiće desetak  grupa, izvođača i DJ-eva.
Večeras otvaranje 18. Džez i bluz festivala “North City 2022”
Sa prethodnih festivala (Foto Nort City džez i bluz festival)

„Festival će početi edukativnom radionicom „Kako se sluša džez“ u 17h, u Galeriji Fakultet umetnosti u Kosovskoj Mitrovici. Predavač će biti naš proslavljeni kompozitor, aranžer i jedan od najboljih trombonista u Evropi profesor Ivan Ilić i jedan prateći sastav koji čine studenti džez odseka Muzičke akademije u Beogradu. Oni su te radionice već održali u Valjevu, Šapcu, Nišu , Beogradu i sada je došao red da budu i naši gosti“ rekao je Nenad Ilić jedan od osnivača i organizatorai najavio da će već sutradan, ista radionica od 13h, biti održana i u Domu kulture „Stari Kolašin“ u Zubinom Potoku.

Večeras prvo nastupaju makedonski bendovi kao i druge večeri od 21h, u klubu „Soho“, dok će ove godine glavna bina biti u mitrovačkoj Hali sportova, gde će publika moći da isprati nastup Bigbenda RTS-a i nemačkog pijaniste Klausa Rajblea.Ostale vesti

Žarko Milenković u užem krugu kandidata za nagradu ’’Branko Miljković’’
Pesnik sa centralnog Kosova Žarko Milenković se nalazi u užem krugu od 12 kandidata za nagradu "Branko Miljković" koja se dodeljuje za najbolju knjigu poezije na srpskom jeziku u 2022. godini, saopšteno je iz Niškog kulturnog centra.
  • 30.03.2023
„Umetnik je najjači kada je neraskidivim nitima vezan za korene svoga naroda“
Izložba radova akademika Svetomira Arsića Basare otvorena je sinoć u Galeriji Fakulteta umetnosti u Kosovskoj Mitrovici. 
  • 30.03.2023
Gračanica: Opštinska smotra recitatora „Pesniče naroda mog“
Učenici osnovnih i srednjih škola takmičili su se u kazivanju stihova na 54. opštinskoj smotri recitatotra „Pesniče naroda mog“ u Domu kulture „Gračanica“. 
  • 29.03.2023
Kabaretska predstava
Na sceni Doma kulture "Gračanica" u ponedeljak 03. aprila u 20.00 časova biće izvedena kabaretska predstva "Čeznem da vam kažem" Teatra Vuk.
  • 28.03.2023
Koreodrama ’’700’’ ponovo u Gračanici
Ansambl narodnih igara i pesama Кosova i Metohije „Venac“ iz Prištine sa sedištem u Gračanici, zaigraće po drugi put svoj novi program, koreodramu „700 – Venac igra u slavu 700 godina manastira Gračanica“ u Domu kulture u Gračanici 7. aprila 2023. godine sa početkom u 19:30.  
  • 27.03.2023
Nagrade za mlade balerine iz Gračanice u Beogradu
Odlukom žirija Unstoppable dance competition (UDC), Baletska škola Doma kulture "Gračanica" osvojila je sedam nagrada na jučerašnjem takmičenju u Dečijem kulturnom centru u Beogradu u solo, duo i trio formaciji.
  • 27.03.2023