Vesti
Kultura

Veče ruskih romansi u Gračanici

U Domu kulture u Gračanici večeras će biti održan Koncert ruskih romansi.
Veče ruskih romansi u Gračanici
Кatarina Simonović Ivanković i Jelena Deljanin Aleksić (Foto Fejsbuk)

Ovdašnja publika biće u prilici da pored narodnih ruskih pesama uživa i u kompozicijama Petra Iljića Čajkovskog, Mihaila Ivanoviča Glinke, Sergeja Rahmaljinova a u izvođenju Кatarine Simonović Ivanković – sopran i Jelene Deljanin Aleksić – klavir.

Ovaj događaj zajedno organizuju Dom kulture Gračanica i Kulturni centar Priština-Leposavić.

Pokrovitelj je Ministarstvo kulture i informisanja Republike Srbije

Dom kulture Gračanica napominje da će koncert biti održan u specifičnim uslovima i uz poštovanje propisanih mera za sprečavanje širenja korona virusa.

Ulaz slobodan.Ostale vesti

Gimnazijalka Mila Mihajlović objavila zbirku ljubavnih pesama
Mila Mihajlović, učenica prvog razreda Gimnazije u Lapljem Selu objavila je u novembru zbirku ljubavnih pesama pod nazivom „Večni trag“.
  • 07.04.2021
Premijera predstave „Deobe“ i Festival „Mali Joakim“ odlažu se za maj
Dva dana pre najavljene premijere u Gračanici, odlaže se izvođenje predstave „Deobe“ u režiji Juga Radivojevića. Zbog novih mera protiv širenja epidemije koje je uvela Vlada Kosova, pomereno je i održavanje 13. Festivala predstava za decu i mlade profesionalnih pozorišta Srbije „Mali Joakim“, saznaje RTV Kim.
  • 06.04.2021
Gračanica: Od 12. do 18. aprila festival
Narodno pozorište u Prištini i Dom kulture "Gračanica" će od 12 do 18. aprila biti domaćini pozorišnog festivala za decu "Mali Joakim".
  • 01.04.2021
Predstava
Premijerno izvođenje koprodukcijske predstave "Deobe" Srpskog narodnog pozorišta Novi Sad, Narodnog pozorišta Niš i Narodnog pozorišta u Prištini, po tekstu Dobrice Ćosića i u režiji Juga Radivojevića, zakazano je za četvrtak, 8. april u 19:00 časova, u Domu kulture u Gračanici.
  • 01.04.2021
Premijera predstave
Porozišna predstava „Polomljeno rebro“ reditelja Janka Cekića, po scenariju Nadice Đorđević, biće premijerno izvedena večeras pred publikom u Gračanici.
  • 31.03.2021
„Presek stanja“ u Mitrovici
Izložba crteža „Presek stanja“ likovnog umetnika Aleksandra Glibetića iz Kraljeva biće otvorena u Privatnom kulturnom centru „Akvarijus“ u Kosovskoj Mitrovici u sredu, 31. marta 2021. godine u 19 časova.
  • 30.03.2021