Vesti
Kultura

Veče ljubavne poezije u ’’Akvarijusu’’

Povodom knjige pesama „Tajna damine igre“ Dušana Milića u Privatnom kulturnom centru „Akvarijus“ u utorak, 16. juna 2020. godine, u 20 časova biće održano veče ljubavne poezije.
Veče ljubavne poezije u ’’Akvarijusu’’
Ilustracija (Foto Pixabay.com)

Pored autora, u ovom poetsko-muzičkom programu učestvovaće, kao specijalni gosti, i Dragana Milić, Branislav Generalović i Dejan Popović.
 
Dušan Milić je rođen 1970. godine u Кosovskoj Mitrovici, gde i danas živi. Studirao je slikarstvo. Pisanjem se bavi od ranog detinjstva, a „Tajna damine igre“, objavljena 2019. godine, njegova je prva pesnička knjiga. Otac je dvoje dece.
 
Strast i idealizovanje ženske lepote okosnica su prve zbirke pesama Dušana Milića. Opredelivši se za modernistički i urbani stil pisanja, Milić na suptilan način, pomalo melanholično i nostalgično, opisuje neprekidnu žudnju i patnju za ženom, ogoljavajući svojim stihovima njenu unutrašnju i spoljašnju lepotu kao večnu inspiraciju pesnika.
 
Ovim programom nastavlja se sezona „Zavet“ u PКC „Akvarijus“ koja je prekinuta usled vanrednih mera proglašenih zbog pandemije i započinje "Kulturno leto" koje će trajati do septembra 2020. godine.
 
Više o programima u PКC Akvarijus možete pročitati OVDE.Ostale vesti

Nagrada Aleksandri Ničić za

Aleksandra Ničić, učenica prvog razreda Gimanzije Priština izmeštene u Laplje Selo, dobila je treću nagradu na literarnom konkursu "Iduć uči, u vekove gleda" koji je po šesnaesti put organizovala Zadužbina "Dositej Obradović".

  • 08.07.2020
Američki glumac snimio pesmu o Kosovu
Džonatan Džekson, glumac, muzičar i pisac, dobitnik pet Emi nagrada, snimio je i objavio pesmu "Kosovo (svih žalosnih radost)".
  • 30.06.2020
Vidovdansko pesničko bdenije:
U porti manastira Gračanica, večeras je održano 30. Vidovdansko pesničko bdenije. Piscu Milisavu Saviću dodeljena je nagrada "Zlatni krst Kneza Lazara", a on se zahvalio rečima da "od ove, praznične noći, lepše nema".
  • 27.06.2020
Nevena Milivojević izabrana za Kosovku devojku
U porti manastira Gračanica večeras je održan "Izbor za Kosovku devojku". Titulu najlepše je ponela Nevena Milivojević iz Zubinog Potoka.
  • 26.06.2020
Priština: Promocija knjige „Mitovi srpske istorije“
U Srpskom kulturnom centru u Prištini predstavljena je knjiga „Mitovi srpske istorije“ istoričara Dejana Ristića. Mitska tradicija je u prethodnim vekovima na Kosovu i Metohiji odigrala provorazrednu ulogu, istakao je autor. 
  • 26.06.2020
Književniku Goranu Petroviću nagrada
Nagrada "Grigorije Božović" za 2019. godinu pripala je književniku Goranu Petroviću za Izabrana dela.
  • 26.06.2020