Vesti
Kultura

Veče ljubavne poezije u ’’Akvarijusu’’

Povodom knjige pesama „Tajna damine igre“ Dušana Milića u Privatnom kulturnom centru „Akvarijus“ u utorak, 16. juna 2020. godine, u 20 časova biće održano veče ljubavne poezije.
Veče ljubavne poezije u ’’Akvarijusu’’
Ilustracija (Foto Pixabay.com)

Pored autora, u ovom poetsko-muzičkom programu učestvovaće, kao specijalni gosti, i Dragana Milić, Branislav Generalović i Dejan Popović.
 
Dušan Milić je rođen 1970. godine u Кosovskoj Mitrovici, gde i danas živi. Studirao je slikarstvo. Pisanjem se bavi od ranog detinjstva, a „Tajna damine igre“, objavljena 2019. godine, njegova je prva pesnička knjiga. Otac je dvoje dece.
 
Strast i idealizovanje ženske lepote okosnica su prve zbirke pesama Dušana Milića. Opredelivši se za modernistički i urbani stil pisanja, Milić na suptilan način, pomalo melanholično i nostalgično, opisuje neprekidnu žudnju i patnju za ženom, ogoljavajući svojim stihovima njenu unutrašnju i spoljašnju lepotu kao večnu inspiraciju pesnika.
 
Ovim programom nastavlja se sezona „Zavet“ u PКC „Akvarijus“ koja je prekinuta usled vanrednih mera proglašenih zbog pandemije i započinje "Kulturno leto" koje će trajati do septembra 2020. godine.
 
Više o programima u PКC Akvarijus možete pročitati OVDE.Ostale vesti

U oktobru u Mitrovici dva festivala - „Kaktus“ i „Eko art“
Drugi po redu Festival dečijeg kulturnog stvaralaštva „Kaktus“ biće održan sredinom oktobra u Kosovskoj Mitrovici.
  • 30.09.2020
Gračanica: Od četvrtka ponovo radi bioskop

Nakon šest meseci pauze zbog situacije prouzrokovane pandemijom koronavirusa, bioskop u Gračanici ponovo počinje sa radom.

  • 29.09.2020
Natalija Utvić pobednica četvrtog ciklusa Likovnih okršaja u “Akvarijusu”
Finalni turnir četvrtog ciklusa Likovnih okršaja, dva puta odlagan zbog pandemije, održan je prethodna dva dana u mitrovičkom PKC „Akvarijus“. Pobedila je, sasvim neočekivano, mada i potpuno zasluženo, Natalija Utvić iz Zubinog Potoka.
  • 19.09.2020
Gračanica: Počinje “Škola filmske magije 6”
Dom kulture "Gračanica"i "Gargantuafilms" iz Beograda organizuju "Školu filmske magije 6". Jedan od predavača, filmski reditelj Danilo Bećković kazao je za RTV Kim da je organizovanje škole dobar način da se pokaže "kako kinematografija i komunikacija funkcionišu u okolnostima kada je nemoguće raditi na uobičajen način".
  • 18.08.2020
Promocija knjige "Ogledi o srpskoj muzici" Dragana Mlađenovića održana je "na daljinu", preko Fejsbuk stranice Doma kulture "Gračanica". O knjizi su govorili autor, te istoričar i umetnički rukovodilac ansambla "Venac" Miloš Cile Mitić.
  • 17.08.2020
“Knjiga je čovekov najbolji prijatelj”
“Svet se menja, ali vrednosti ostaju iste. Knjiga je čovekov najbolji prijatelj, ali prijatelje moramo tražiti i među ljudima. Treba da nadogradimo sebe, jer time nadograđujemo i društvo, a knjiga je tu da nam pomogne”, rekla je za RTV Kim direktorka Narodne biblioteke u Gračanici Brankica Kostić.
  • 11.08.2020