Uskoro premijera mjuzikla "Slobodan šou"

Mjuzikl o porodici Milošević je u pripremi u beogradskom Narodnom pozorištu, u izvođenju Srpske drame Narodnog pozorišta iz Prištine sa sedištem u Gračanici. Premijera će biti krajem februara na Kosovu.

Podeli ovaj članak sa:
 • Nenad Todorović (Foto arhiva Kim)

Predstava će obuhvatiti "period šljokica" devedesetih, tokom vladavine Slobodana Miloševića, i trajati sve do hapšenja i Haga, rekla je autorka teksta i songova Jelena Bogavac.

Komad će biti premijerno izveden krajem februara u Gračanici, nakon čega će gostovati po gradovima u Srbiji, među kojima je i Beograd gde će "Slobodan šou" biti izveden u nacionalnom teatru.

"Odlučili smo se za ovakav projekat jer je sudbina Kosova, početak i kraj, direktno vezana za period Miloševićeve vladavine. Često se smatra da je on glavni ’junak’ rastakanja srpske nacije. U političkom smislu ostalo je otvoreno pitanje da li je on bio balkanski kasapin ili žrtveno jagnje, i na to će istorija dati odgovor. Naš umetnički zadatak je, verujem, u hrabrom i odgovornom traženju odgovora na pitanja o sopstvenom nacionalnom identitetu", rekla je ona.

Režiju potpisuje Nenad Todorović, dok muziku piše Marko Grubić. U predstavi učestvuje ceo ansambl iz Gračanice, mladi glumci okupljeni oko Omladinsko-dramskog studija Bitef teatra i hor "Gli Srbija".

"Članovi tog hora su poslednje ’Miloševićeve bebe’, deca rođena 1994. i 1995. godine. Ova generacija gotovo ništa ne zna o periodu Miloševića, niti ima bilo kakav odnos prema njemu, jer su njihove prve uspomene iz detinjstva period bombardovanja", rekla je Bogavac.

Ostale vesti

 • NPP: Revolucija u Berlinu

  NPP: Revolucija u Berlinu

  Izvođenjem predstave Dantonova smrt na sceni Mombižu teatru u Berlinu, glumci Narodnog pozorišta Priština sa sedištem u Gračanici u utorak su zaključili petodnevni boravak u nemačkoj prestonici.

 • Danton umire u Berlinu!

  Danton umire u Berlinu!

  Narodno pozorište u Prištini sa sedištem u Gračanici obeležava nizom aktivnosti u avgustu jubilarnu sedamdesetu godišnjicu postojanja.

 • D. Vojnov: Politički problem ili puko ignorisanje

  D. Vojnov: Politički problem ili puko ignorisanje

  Posle objavljivanja rezultata Кonkursa za sufinansiranje žanrovski određenog celovečernjeg filma sa komercijalnim potencijalom, dramaturg, scenarista, glumac i filmski kritičar Dimitrije Vojnov odlučio je da se članovima Upravnog odbora Filmskog centra Srbije obrati otvorenim pismom.

 • “Savršeni sklad“ Hamida Isljamija Šoleta

  “Savršeni sklad“ Hamida Isljamija Šoleta

  U Domu kulture “Gračanica“ je posthumno predstavljena kniga “ Savršen sklad“ pesnika sa Gore Hamida isljamija Šoleta. Promociji zbirke koja je nastala 1998. godine prisustvovali su porodica i prijatelji pokojnog pesnika.

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane