Vesti
Kultura

’’Uprkos svemu’’ i NPP na Međunarodnom sajmu knjiga

Publikacija o istorijatu Narodnog pozorišta u Prištini "Uprkos svemu", autora Radosava Stojanovića, književnika i bivšeg direktora ovog teatra biće promovisana u okviru 63. Međunarodnog sajma knjiga u Beogradu na štandu Kancelarije za KiM u nedelju 28. oktobra u 18:30 časova.
’’Uprkos svemu’’ i NPP na Međunarodnom sajmu knjiga
Radosav Stojanović i Radmila Knežević na promociji u Gračanici (Foto Kim)

Na promociji će govoriti i urednik izdanja, direktor Narodnog pozorišta u Prištini magistar Predrag Radonjić i saradnik na tekstu Radmila Knežević, glumica ovog pozorišta i književnica.

Ovom prilikom biće predstvaljen i deo izložbe o istorijatu Narodnog pozorišta u Prištini koja je 8. oktobra ove godine, povodom obeležavanja 70 godina od osnivanja najstarije profesionalne kulturne institucije na Kosovu i Metohiji, otvorena na proslavi jubileja u Domu kulture u Gračanici.

Direktor NNP-a će uručiti povelje i plakete onim zaslužnim članovima i prijateljima ove pozorišne kuće koji nisu prisustvovali centralnoj proslavi jubileja početkom meseca u Gračanici.Ostale vesti

Gračanica: Tribina o nematerijalnom kulturnom nasleđu Goranaca
Dom kulture „Gračanica“ organizuje tribinu „Nematerijalno kulturno nasleđe Goranaca: Proslava Đurđevdana (Đurena) – tradicija za održivu budućnost“. Tribina će biti održana u sredu, 28. oktobra, sa početkom u 13 časova.
  • 26.10.2020
Prestižne muzičke nagrade i priznanja za Kosovsku Mitrovicu
U toku meseca oktobra, prestižnim muzičkim nagradama i priznanjima okitili su se Crkveni hor “Branislav Nušić”, doajen mitrovičke muzičke scene Petar Rakić, kao i Džez i bluz festival “North city”.
  • 23.10.2020
Počinju Pesnički susreti “Lazar Vučković”
Pesnički susreti “Lazar Vučković” svečano će biti otvoreni večeras u 19 časova u Domu kulture “Gračanica”.
  • 21.10.2020
„Femart“ festival u Prištini: Solidarnost i upornost
U Prištini se po osmi put održava Međunarodni festival umetnika i aktivista „Femart“. „To je prvi i jedini feministički festival na Kosovu, ujedno i najveći na Balkanu koji već godinama okuplja umetnike i aktiviste iz celog sveta”, kazala je za RTV Kim menadžerka Femart-a Venera Ismailji.
  • 19.10.2020
Glumici Ivani Kovačević nagrada na
Ivana Kovačević, glumica Narodnog pozorišta Priština sa sedištem u Gračanici, nagrađena je na festivalu "Dani Zorana Radmilovića" u Zaječaru za ulogu Hekube u predstavi "Žene iz Troje" Nebojše Bradića.
  • 17.10.2020
Mitrovica: Izložbom dečjih radova otvoren
Festival dečjeg stvaralaštva “Kaktus”, drugi po redu, počeo je sinoć u Privatnom kulturnom centru “Akvarijus” u Kosovskoj Mitrovici.
  • 17.10.2020