Vesti
Kultura

Uoči Velike Gospojine koncert Tamburaškog orkestra RTV-a, obezbeđen prevoz

Uoči velikog hrišćanskog praznika – Uspenja Presvete Bogorodice – u Gračanici će sutra, 27. avgusta, na platou ispred Doma kulture u Gračanici, biti održan koncert Velikog narodnog i Tamburaškog orkestra Radio-televizije Vojvodine.
Uoči Velike Gospojine koncert Tamburaškog orkestra RTV-a, obezbeđen prevoz
Veliki tamburaški orkestar RTV-a (Foto RTV)

Кoncert će se održati na otvorenom, na platou ispred Doma kulture u Gračanici u 20.30 časova.

Na koncertu će nastupiti vokalni solisti – Ena Popov, Nevena Paripović (Balkanika) i Nino Šemić.

Opština Gračanica obezbedila je besplatan prevoz za sve koji žele da dođu na koncert.

Raspored polaska autobusa je sledeći:

Linija 1: Livađe 19.30 časova, Donja Gušterica 19.40, Dobrotin 19.50, Gornja Gušterica 20.00, Sušica 20.10, Novi Badovac 20.15 časova,

Organizatori koncerta su Opština Gračanica, SG Prištine, Кosovsko-upravni okrug i Turistička organizacija Gračanice (TOG), a pokrovitelji Кancelarija za КiM, Grad Novi Sad i RTV Vojvodina.

Inače u Gračanici su u toku pripreme za obeležavanje jednog od najvećeg hrišćanskog praznika – Uspenje Presvete Bogorodice, u narodu poznatog kao Velika Gopsojina. Manastir Gračanica obeovaj praznik obeležava kao hramovnu slavu.

 Ostale vesti

„Kasica prasica“ u Gračanici: Komedija ko komedija, čudesna
U Domu kulture „Gračanica“ premijerno je izvedena komedija-vodvilja Ežena Labiša „Kasica-prasica“, u prevodu Danila Kiša, a u režiji Ksenije Krnajski. Komad star više od jednog veka akutuelan je i danas.
  • 23.03.2023
Brankica Damjanović u Kosovskoj Mitrovici: Ipak sve ima smisla

Sve književne večeri su posebne, ali kada dođete u svoj zavičaj, onda srce malo jače zaigra, rekla je književnica i novinarka Brankica Damjanović, predstavljajući svoje književno stvaralaštvo u prepunoj sali Mitrovačkog dvora.

  • 21.03.2023
’’Kasica prasica’’ premijerno u Gračanici: Život kao groteska

Premijera predstave "Kasica prasica" Narodnog pozorišta u Prištini (NPP) u režiji Ksenije Krnajski, koja je rađena po tekstu Ežena Labiša, biće izvedena sutra (sreda, 22. mart) u Domu kulture "Gračanica" sa početkom u 20.00 časova.

  • 21.03.2023
Večeras u Mitrovačkom dvoru književno veče sa Brankicom Damjanović

Književno veče sa Brankicom Damjanović biće održano danas u Mitrovačkom dvoru sa početkom u 18 časova.

  • 21.03.2023
Predstava ’’Srpska drama’’ u četvrtak u Srednjoškolskom centru
Predstava "Srpska drama", aktuelizovana verzija komada Siniše Кovačevića u režiji Zorana Кovandžića, a u izvođenju glumaca Alternativne pozorišne trupe "Čkalja" iz Кruševca biće odigrana u četvrtak 23. marta u 11 časova u Srednjoškolskom centru u Lapljem Selu.
  • 20.03.2023
Jovan Zafirović: Aforizam je moj stav
Zbirka aforizama "Glavom kroz stid" mladog satiričara iz Kosovskog Pomoravlja Jovana Zafirovića je predstavljena večeras publici u Domu kulture "Gračanica".
  • 15.03.2023