Ulična poezija

Učenici Građevinsko-saobraćajne škole i njihova profesorka srpskog jezika, Marija Кaradžić danas su na ulicama Gračanice, povodom Svetskog dana poezije, recitovali stihove i prolaznicima  delili prigodne poklone.

Podeli ovaj članak sa:
 • Učenica Građevinsko saobraćajne škole čita poeziju prolaznici (Foto Dom kulture)

„Želeli smo da podsetimo na ovaj dan, kao i da skrenemo pažnju na činjenicu da je poezija pomalo zapostavljena“, kaže profesorka Кaradžić, i naglašava da je i čitanje književnih dela zapostavljeno.

„Poezija može da ulepša našu svakodnevicu, da nas oplemeni, čak i da nas podtakne na pisanje“, kazala je ona.

Ovo je retka prilika u kojoj su na iznenađenje sugrađana, oni mogli da čuju poznate stihove srpskih i svetskih pesnika.

A za one koji su na ulicama slušali poeziju, učenici su delili, na ukrasnom papiru ispisane stihove: Jakšića, Njagoša, Radičevića, Кostića, Šantića, Darinke Jevrić i drugih velikih pesnika.

Ostale vesti

 • „Sirano“ spreman za publiku u Gračanici

  „Sirano“ spreman za publiku u Gračanici

  U novoj godini nova predstava Narodnog pozorišta u Prištini sa sedištem u Gračanici. Najmlađa publika na centralnom Kosovu će u sredu uveče imati priliku da pogleda adaptaciju Rostanovog komada „Sirano de Beržerak“ prema tekstu i dramatizaciji Igora Bojovića, u režiji Nenada Todorovića.

 • Jedinstvo: Obeležena šezdeseta godišnjica časopisa “Stremljenja”

  Jedinstvo: Obeležena šezdeseta godišnjica časopisa “Stremljenja”

  Šezdeset godina prvog srpskog književnog časopisa na Кosovu “Stremljenja”, koji je predstavljen u kripti crkve Sveti Marko, obeležilo je nezaboravno vreme stvaranja i sazrevanja nove srpske književnosti na kosovskom podneblju, ali i rađanje i afirmaciju mladih talentovanih stvaralaca, rekla je glavna urednica Jedinstva Rada Кomazec.

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane