Vesti
Kultura

Ulična poezija

Učenici Građevinsko-saobraćajne škole i njihova profesorka srpskog jezika, Marija Кaradžić danas su na ulicama Gračanice, povodom Svetskog dana poezije, recitovali stihove i prolaznicima  delili prigodne poklone.
Ulična poezija
Učenica Građevinsko saobraćajne škole čita poeziju prolaznici (Foto Dom kulture)

„Želeli smo da podsetimo na ovaj dan, kao i da skrenemo pažnju na činjenicu da je poezija pomalo zapostavljena“, kaže profesorka Кaradžić, i naglašava da je i čitanje književnih dela zapostavljeno.

„Poezija može da ulepša našu svakodnevicu, da nas oplemeni, čak i da nas podtakne na pisanje“, kazala je ona.

Ovo je retka prilika u kojoj su na iznenađenje sugrađana, oni mogli da čuju poznate stihove srpskih i svetskih pesnika.

A za one koji su na ulicama slušali poeziju, učenici su delili, na ukrasnom papiru ispisane stihove: Jakšića, Njagoša, Radičevića, Кostića, Šantića, Darinke Jevrić i drugih velikih pesnika.Ostale vesti

U PKC „Akvarijus“ večeras izložba Mimoze Studenice
U virtuelnoj galeriji Privatnog kulturnog centra “Akvarijus” večeras u 19:00 časova biće predstavljena izložba kolaža pod nazivom “Žena”,  likovne umetnice iz Prištine Mimoze Studenice.
  • 22.05.2020
Novi program Doma kulture
Dom kulture Gračanica je i za narednu nedelju pripremio bogat online kulturni program. Posetioci njihove stranice moći će da pogledaju koncerte, učestvuju na likovnoj koloniji, prate časove balete ali i druge sadržaje.
  • 17.05.2020
U toku je deveta nedelja koliko traje izolacija i ograničeno kretanje usled pojave epidemije koronavirusa. Dom kulture "Gračanica" je i za ovu nedelju pripremio kulturni program koji emituje preko društvenih mreža.
  • 10.05.2020
Dom kulture „Gračanica“ nastavlja sa programima tokom epidemije
Dom kulture „Gračanica“ je za osmu nedelju ograničenog kretanja i vanrednog stanja izazvanog epidemijom virusa korona pripremio programe kulturnog sadržaja.
  • 03.05.2020
Dom kulture
Dom kulture „Gračanica“ je i za sedmu nedelju, koliko traje izolacija i ograničeno kretanje izazvano epidemijom koronvirusa, pripremio kulturni program za posetioce njihove Fejsbuk stranice.
  • 26.04.2020
Časovi baleta od sutra na RTV Kim
Škola baleta u Gračanici organizovala je časove za svoje polaznice i tokom pandemije izazvane koronavirusom. Od ove subote časovi će se emitovati na našoj televiziji.
  • 24.04.2020