Vesti
Kultura

Učenici muzičke škole u Lapljem Selu nagrađeni sa devet priznanja

Na Međunarodnom takmičenju klavirista koje je od 23. do 30. decembra 2020. godine održano u OŠ „Vladimir Đorđević“ u Aleksincu, učenici Muzičke škole „Stevan Mokranjac“ Gračanica – Laplje Selo osvojili su tri treće nagrade i jednu pohvalu. Tako su okončali godinu koja je za njih bila zaista uspešna jer su za nepunih mesec dana osvojili čak devet priznanja i nagrada.
Učenici muzičke škole u Lapljem Selu nagrađeni sa devet priznanja
Nagrađeni učenici i njihovi nastavnici (Foto Muzička škola Stevan Mokranjac)


Od četiri učenika koja su se prijavila za učešće na Međunarodnom festivalu u Aleksincu troje je osvojilo treću nagradu, a jedan pohvalu.

Nagrađeni su Milena Dimitrijević, Ivona Gigić i Lazar Gudžić, dok je učenik Vasilije Denić pohvaljen za svoj nastup.

Njihov profesor Nemanja Đorđević naglašava da je ovo veliki uspeh za sve ali i podsticaj da se sa decom još više i bolje radi.

„Mislim da je svaki nastup veoma bitan, jer uvek stičemo nova iskustva, koja nam pomažu da dalje napredujemo. Lično se vodim geslom – ili pobeđujem, ili učim, ali nikada ne gubim, tako da se trudim da to prenosim i na svoje učenike. Mi ćemo nastaviti sa pripremama za naredna takmičenja u Beogradu i Novom Sadu. Nadam se da će se stvoriti uslovi da to se ono održi u pomenutim gradovima, jer ništa ne može da zameni onaj pravi, živi nastup, pred publikom i članovima žirija“, rekao je Đorđević za Riznicu.

Direktor muzičke škole „Stevan Mokranjac“ Andrija Jović uručio je učenicima nagrade koje su pristigle sa prethodnog takmičenja iz Smederevske Palanke ali sa poslednjeg iz Leskovca.

Učenici su osim diploma dobili i prigodne poklone.

Jović je naglasio da je veoma ponosan na sve učenike i nastavnike i veruje da će svi nastaviti da i dalje nižu uspehe i dobre rezultate.

Na ovogodišnjem Međunarodnom memorijalnom takmičenju „Kosta Manojlović“ koje je početkom decembra održano u Smederevskoj Palanci, učenici Muzičke škole „Stevan Mokranjac“ Gračanica – Laplje Selo osvojili su šest nagrada: dve za treće, tri za drugo i jednu za prvo mesto.Ostale vesti

Antigona, raskoš na sceni

Još jedna sjajna predstava Nenada Todorovića, reditelja Narodnog pozorišta u Prištini. Večeras je premijerno izvedena dugo očekivana "Antigona". Ova Sofoklova antička tragedija praćena je bogatim kostimima, scenografijom, songovima i orkestrom na bini.

  • 08.05.2021
’’Antigona’’ ili zašto je pobuna nemoguća

Tragedija „Antigona“ koju je, prema Sofokleovom tekstu, adaptirao i režirao Nenad Todorović, sutra će biti premijerno izvedena od 19:00 na sceni Doma kulture “Gračanica”. Predstava je urađena u koprodukciji Narodnog pozorišta u Prištini i Narodnog pozorišta Timočke krajine "Zoran Radmilović" iz Zaječara.

  • 07.05.2021
„Mali Joakim“ naredne nedelje u Gračanici
Narodno pozorište u Prištini, Dom kulture „Gračanica“ i Zajednica profesionalnih pozorišta Srbije organizuju Festival predstava za decu i mlade profesionalnih pozorišta Srbije „Mali Joakim“.
  • 06.05.2021
Predstava Antigona premijerno u Gračanici
Sofoklova drama „Antigona“ koju je adaptirao i režirao Nenad Torodović svoju premijeru će imati u subotu 8. maja u 19 časova u Gračanici.
  • 05.05.2021
’’Autoprotest’’ Vuka Đurića
Izložba „Autoprotest“ likovnog umetnika Vuka Đurića iz Čačka biće otvorena u Privatnom kulturnom centru „Akvarijus“ u Kosovskoj Mitrovici u sredu, 28. aprila 2021. godine u 19 časova.
  • 27.04.2021
“Priča o snalaženju porodice u različitim sistemima”
Premijera predstave „Uloga moje porodice u svetskoj revoluciji” izvedena je sinoć u Gračanici. Reč je o komadu koju su, prema tekstu Bore Ćosića a u režiji Ivana Vukovića, u korpodukciji uradili  Narodno pozorište u Prištini i Kruševačko pozorište.
  • 27.04.2021