Vesti
Kultura

Učenici muzičke škole u Lapljem Selu nagrađeni sa devet priznanja

Na Međunarodnom takmičenju klavirista koje je od 23. do 30. decembra 2020. godine održano u OŠ „Vladimir Đorđević“ u Aleksincu, učenici Muzičke škole „Stevan Mokranjac“ Gračanica – Laplje Selo osvojili su tri treće nagrade i jednu pohvalu. Tako su okončali godinu koja je za njih bila zaista uspešna jer su za nepunih mesec dana osvojili čak devet priznanja i nagrada.
Učenici muzičke škole u Lapljem Selu nagrađeni sa devet priznanja
Nagrađeni učenici i njihovi nastavnici (Foto Muzička škola Stevan Mokranjac)


Od četiri učenika koja su se prijavila za učešće na Međunarodnom festivalu u Aleksincu troje je osvojilo treću nagradu, a jedan pohvalu.

Nagrađeni su Milena Dimitrijević, Ivona Gigić i Lazar Gudžić, dok je učenik Vasilije Denić pohvaljen za svoj nastup.

Njihov profesor Nemanja Đorđević naglašava da je ovo veliki uspeh za sve ali i podsticaj da se sa decom još više i bolje radi.

„Mislim da je svaki nastup veoma bitan, jer uvek stičemo nova iskustva, koja nam pomažu da dalje napredujemo. Lično se vodim geslom – ili pobeđujem, ili učim, ali nikada ne gubim, tako da se trudim da to prenosim i na svoje učenike. Mi ćemo nastaviti sa pripremama za naredna takmičenja u Beogradu i Novom Sadu. Nadam se da će se stvoriti uslovi da to se ono održi u pomenutim gradovima, jer ništa ne može da zameni onaj pravi, živi nastup, pred publikom i članovima žirija“, rekao je Đorđević za Riznicu.

Direktor muzičke škole „Stevan Mokranjac“ Andrija Jović uručio je učenicima nagrade koje su pristigle sa prethodnog takmičenja iz Smederevske Palanke ali sa poslednjeg iz Leskovca.

Učenici su osim diploma dobili i prigodne poklone.

Jović je naglasio da je veoma ponosan na sve učenike i nastavnike i veruje da će svi nastaviti da i dalje nižu uspehe i dobre rezultate.

Na ovogodišnjem Međunarodnom memorijalnom takmičenju „Kosta Manojlović“ koje je početkom decembra održano u Smederevskoj Palanci, učenici Muzičke škole „Stevan Mokranjac“ Gračanica – Laplje Selo osvojili su šest nagrada: dve za treće, tri za drugo i jednu za prvo mesto.Ostale vesti

Ponovo radi Škola glume NPP-a!
Škola glume Narodnog pozorišta u Prištini nastavlja sa radom u Domu kulture Gračanica u sredu, 10. marta 2021. godine.
  • 01.03.2021
Restaurisani spomen krst ponovo istaknut u dvorištu Doma kulture
Danas je u dvorištu Doma kulture "Gračanica" postavljen restaurisani spomen krst "Srbi Кosovci - za krst časni i slobodu zlatnu" posvećen stradalim Srbima u NATO bombardovanju i tokom egzodusa 1999. godine.
  • 01.03.2021
’’Uprkos svemu’’ u gradu na Ibru
Dokumentarni film „Uprkos svemu“ Gorana Avramovića, posvećen radu Narodnog pozorišta u Prištini sa privremenim sedištem u Gračanici, priča je o kolektivu koji je pokazao da se ljubav prema umetnosti ne može uništiti. Film koji kroz priču o životu jedne institucije, govori o sudbini srpskog naroda, kulture, postojanja i identiteta na Kosovu, prikazan je sinoć u severnom delu Kosovske Mitrovice.
  • 26.02.2021
Projekcija filma
Dokumentarni film „Uprkos svemu“ Gorana Avramovića posvećen radu Narodnog pozorišta Priština biće premijerno prikazan danas u Kosovskoj Mitrovici, u Privatnom kulturnom centru „Akvarijus“.
  • 25.02.2021
Veče ruskih romansi u Gračanici
U Domu kulture u Gračanici večeras će biti održan Koncert ruskih romansi.
  • 25.02.2021
Ne postoji pilula za sreću
Predstava „Placebo“, po tekstu Aleksandra Jugovića, a u režiji Isidore Goncić, premijerno je izvedena pred publikom u Gračanici. "Predstava je izgledala baš kako sam želela, tako da sam presrećna", rekla je rediteljka nakon premijere. Publika je trud ekipe NPP-a pozdravila dugotrajnim aplauzom.
  • 24.02.2021