Vesti
Kultura

Učenici Muzičke škole „Stevan Mokranjac“ ponovo nagrađeni

Na Međunarodnom takmičenju pijanista „Slavenski“ koje je održano u Beogradu, učenici Muzičke škole „Stevan Mokranjac“ Gračanica – Laplje Selo ponovo su osvojili vredna priznanja.

Učenici Muzičke škole „Stevan Mokranjac“ ponovo nagrađeni
Danijel Eminović (Foto Kosova Press)

Učenici ove škole Danijel Eminović i Dina Škrijelji su osvojili dve druge nagrade predstavivši se kompozicijama Nikolaja Rimskog Korsakova i Frederika Šopena.

Profesor muzike Nemanja Đorđević naglašava da je učenika Danijela Eminovića samo jedan poen delio od prvog mesta na ovom takmičenju ali da je srećan postignutim uspehom i izuzetno ponosan na učenike, njihov trud i zalaganja.

„Mi nastavljamo da se marljivo pripremamo za nova takmičenja od kojih će jedno biti i republički festival muzičkih i baletskih škola Srbije. Potrudićemo se da na najbolji mogući način predstavimo našu Gračanicu i budemo njeni ambasadori“, rekao je Đorđević“.

Na još jedan u nizu uspeha svojih učenika ponosan je i direktor Muzičke škole „Stevan Mokranjac“ Andrija Jović.

„Rezultat će nam biti podstrek da nastavimo u tom pravcu i pripremamo se za naredna takmičenja koja će se održavati u Aleksincu, Beogradu, Novom Sadu kao i za centralnu manifestaciju Festival muzičkih i baletskih škola Srbije koji se ove godine održava u Nišu“.Ostale vesti

Predstava ’’Srpska drama’’ u četvrtak u Srednjoškolskom centru
Predstava "Srpska drama", aktuelizovana verzija komada Siniše Кovačevića u režiji Zorana Кovandžića, a u izvođenju glumaca Alternativne pozorišne trupe "Čkalja" iz Кruševca biće odigrana u četvrtak 23. marta u 11 časova u Srednjoškolskom centru u Lapljem Selu.
  • 20.03.2023
Jovan Zafirović: Aforizam je moj stav
Zbirka aforizama "Glavom kroz stid" mladog satiričara iz Kosovskog Pomoravlja Jovana Zafirovića je predstavljena večeras publici u Domu kulture "Gračanica".
  • 15.03.2023
Promocija knjige aforizama Jovana Zafirovića večeras u Gračanici
Knjiga aforizama „Glavom kroz stid“ autora Jovana Zafirovića, biće predstavljena gračaničkoj publici u Domu kulture večeras u 19.00 časova.  U programu, pored autora, učestvuju Ivana Vanovac, Aleksandar Dunđerin i Žarko Milenković.
  • 15.03.2023
„Nedelja Kosova i Metohije“ u Matici srpskoj
Matica srpska, najstarija srpska književna, kulturna i naučna institucija, organizuje „Nedelje Kosova i Metohije“ od 20 do 24. marta 2023. godine u Novom Sadu.
  • 15.03.2023
Koncert “Metohijska pojanja” održan u Mitrovačkom dvoru
Koncert „Metohijska pojanja“ autora Svetislava Božiča održan je sinoć u Mitrovačkom dvoru u okviru manifestacije „U susret jubileju“ kojom Fakultet umetnosti u Prištini sa privremenim sedištem u Kosovskoj Mitrovici ove godine obeležava 50 godina svog postojanja i rada.
  • 08.03.2023
Festival ženskog stvaralaštva od 7. do 10. marta u PKC
Festival ženskog stvaralaštva (FEŽES) 2023. počinje sutra u 18 sati i 30 minuta otvaranjem izložbe dečjih radova, koje potpisuju polaznici "Malog ateljea" i "Likovnog ateljea".
  • 06.03.2023