Vesti
Kultura

U PKC „Akvarijus“ večeras izložba Mimoze Studenice

U virtuelnoj galeriji Privatnog kulturnog centra “Akvarijus” večeras u 19:00 časova biće predstavljena izložba kolaža pod nazivom “Žena”,  likovne umetnice iz Prištine Mimoze Studenice.
U PKC „Akvarijus“ večeras izložba Mimoze Studenice
Mmoza Studenica (Foto AA/Erkin Keçi)

Na izložbi će biti predstavljeno petnaestak radova koji su rađeni posebnom tehnikom, filigranskim papirom, kazala je za RTV Kim Miljana Dunđerin ispred Privatnog kulturnog centra “Akvarijus”.

“Izložba će biti otvorena večeras u 19:00 časova putem interneta, gde će biti predstavljena virtuelna galerija i informacije kako o autorki, tako i o njenim radovima. Na Kosovu do sada niko nije radio virtualne galerije, 3D virtualne galerije, koje vam omogućavaju da putem interneta uđete i šetate po prostoriji kao da ste u samoj galeriji. Za svaki rad imate informacije pojedinačeno, takođe, slušate muziku dok uživate u slikama ”, kazala je Miljana Dunđerin.

Tema izložbe je “Žena”, što i sam naziv govori, dodala je Dunđerin.

“U pitanju je više poznatih žena, poput Merlin Monro, Madone… Neki američki kult žena koji je prisutan. A takođe su prisutne i Gejše”, istakla je Dunđerin.

Svi zainteresovani virtuelnu izložbu mogu pogledati na sajtu PKC “Akvarijus”, njihovoj Fejsbuk stranici, ali i na stranici portala “Alternativna”.

Mimoza Studenica rođena je 1975. u Prištini. Diplomirala je na odseku za grafički dizajn, na Fakultetu umetnosti, Univerziteta u Prištini.

Organizatori izložbe su portal “Alternativna” i Privatni kulturni centar “Akvarijus”.

Izložba je organizovana u okviru projekta "ArtCult" koji je podržao UNMIK.Ostale vesti

Gračanica: Otvorene nove prostorije NPP-a

U Gračanici su svečano otvorene nove prostorije Narodnog pozorišta u Prištini sa sedištem u Gračanici. Otvaranjem je olakšan rad zaposlenima i omogućen ozbiljniji pristup ovoj instituciji, kazao je direktor NPP Predrag Radonjić.

  • 13.07.2021
„Ribarske svađe”, komedija naravi
Narodno pozorište Priština, sa sedištem u Gračanici, gostovalo je na Belefu s predstavom „Ribarske svađe” na Kalemegdanskom platou kod „Pobednika”. Adaptaciju je uradila Ivana Dimić, a režiju Milan Karadžić.
  • 08.07.2021
’’Antigona’’ na Festivalu ’’Joakim Vujić’’
Od 25 predstava koje su se bile prijavljene na konkurs, izabrano je njih osam iz cele Srbije koje će se nadmetati na jednom od najznačajnijih pozorišnih festivala. "Joakim Vujić" će ove godine biti održan od 23. do 30. septembra u Leskovcu, saopšteno je iz Zajednice profesionalnih pozorišta Srbije.
  • 06.07.2021
Putujući bioskop iz Gračanice obilazi sredine širom Kosova
Dom kulture ,,Gračanica“ organizuje putujući bioskop u srpskim sredinama širom Kosova.
  • 05.07.2021
Aleksa Simić iz Amaterskog pozorišta
Na 62. Festivalu amaterskih pozorišta Srbije u Kuli mladom glumcu Aleksi Simiću iz Amaterskog pozorišta „Janićije Popović“ Doma kulture „Gračanica“ juče je  uručeno priznanje za najbolje glumačko ostvarenje u predstavi „Igra“.
  • 05.07.2021
Predsednik Srbije odlikovao Narodno pozorište u Prištini
Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić uručio je odlikovanja zaslužnim građanima i institucijama povodom Vidovdana, a Karađorđeva zvezda III stepena dodeljena je Narodnom pozorištu u Prištini (NPP).
  • 29.06.2021