Vesti
Kultura

U PKC „Akvarijus“ večeras izložba Mimoze Studenice

U virtuelnoj galeriji Privatnog kulturnog centra “Akvarijus” večeras u 19:00 časova biće predstavljena izložba kolaža pod nazivom “Žena”,  likovne umetnice iz Prištine Mimoze Studenice.
U PKC „Akvarijus“ večeras izložba Mimoze Studenice
Mmoza Studenica (Foto AA/Erkin Keçi)

Na izložbi će biti predstavljeno petnaestak radova koji su rađeni posebnom tehnikom, filigranskim papirom, kazala je za RTV Kim Miljana Dunđerin ispred Privatnog kulturnog centra “Akvarijus”.

“Izložba će biti otvorena večeras u 19:00 časova putem interneta, gde će biti predstavljena virtuelna galerija i informacije kako o autorki, tako i o njenim radovima. Na Kosovu do sada niko nije radio virtualne galerije, 3D virtualne galerije, koje vam omogućavaju da putem interneta uđete i šetate po prostoriji kao da ste u samoj galeriji. Za svaki rad imate informacije pojedinačeno, takođe, slušate muziku dok uživate u slikama ”, kazala je Miljana Dunđerin.

Tema izložbe je “Žena”, što i sam naziv govori, dodala je Dunđerin.

“U pitanju je više poznatih žena, poput Merlin Monro, Madone… Neki američki kult žena koji je prisutan. A takođe su prisutne i Gejše”, istakla je Dunđerin.

Svi zainteresovani virtuelnu izložbu mogu pogledati na sajtu PKC “Akvarijus”, njihovoj Fejsbuk stranici, ali i na stranici portala “Alternativna”.

Mimoza Studenica rođena je 1975. u Prištini. Diplomirala je na odseku za grafički dizajn, na Fakultetu umetnosti, Univerziteta u Prištini.

Organizatori izložbe su portal “Alternativna” i Privatni kulturni centar “Akvarijus”.

Izložba je organizovana u okviru projekta "ArtCult" koji je podržao UNMIK.Ostale vesti

Uroš Petrović u ’’Akvarijusu’’
Najpopularniji srpskih književnik za decu i mlade, inovator u oblasti literature i obrazovanja, Uroš Petrović, biće gost Privatnog kulturnog centra (PKC) "Akvarijus" u Кosovskoj Mitrovici u četvrtak, 6. oktobra od 18.00 časova.
  • 05.10.2022
Milan Knežević: Kad god dođem na KiM, ustvari se vraćam kući
U Domu kulture u Gračanici sinoć je održan Književni portret Milana Kneževića, kome je uručeno i priznanje „Velika Gramata“ Društva književnika KiM. „Ako mi zaboravimo Kosovo i Metohiju, neka nas ne zaboravi samo desnica, nego neka nas proklinju naši potomci, a neka nas se preci stide gore na nebu“, poručio je u Gračanici pesnik i političar iz Podgorice Milan Knežević.
  • 05.10.2022
Na
Druga po redu "Pijaca knjiga" otvorena je sinoć u Privatnom kulturnom centru "Akvarijus" u Kosovskoj Mitrovici. Promovisana je knjiga aforističara Jovana Zafirovića.
  • 04.10.2022
Otvara se pijaca knjiga u ’’Akvarijusu’’
Besedom o knjizi Nevene Milosavljević, predstavljanjem knjige aforizama "Glavom kroz stid" dobitnika Vibove nagrade Jovana Zafirovića, te muzičkim nastupom Petra Rakića (gitara) i Dragane Milić (vokal) večeras (ponedeljak, 3. oktobar) u mitrovačkom Privatnom kulturnom centru "Akvarijus" biće svečano otvorena druga po redu "Pijaca knjiga".
  • 03.10.2022
U Prizrenu počela radionica ’’Pesme prizrenske’’

U manastiru Sveti Arhangeli kod Prizrena počela je radionica pod nazivom „Pesme prizrenske“ koju organizuje umetničko udruženje Prizrenaca „Bistrica“.

  • 01.10.2022
’’SumLjivo lice’’ u Gračanici za početak jesenje sezone Narodnog pozorišta Priština
Predstava "SumLJivo lice" u režiji Milana Neškovića i produkciji Narodnog pozorišta u Prištini (NPP), rađena prema jednom od najpoznatijih dela Branislava Nušića, biće izvedena na obeležavanju godišnjice NPP-a i početku jesenje sezone 8. oktobra, od 20.00 časova u Domu kulture "Gračanica". 
  • 01.10.2022