Vesti
Kultura

U PKC „Akvarijus“ večeras izložba Mimoze Studenice

U virtuelnoj galeriji Privatnog kulturnog centra “Akvarijus” večeras u 19:00 časova biće predstavljena izložba kolaža pod nazivom “Žena”,  likovne umetnice iz Prištine Mimoze Studenice.
U PKC „Akvarijus“ večeras izložba Mimoze Studenice
Mmoza Studenica (Foto AA/Erkin Keçi)

Na izložbi će biti predstavljeno petnaestak radova koji su rađeni posebnom tehnikom, filigranskim papirom, kazala je za RTV Kim Miljana Dunđerin ispred Privatnog kulturnog centra “Akvarijus”.

“Izložba će biti otvorena večeras u 19:00 časova putem interneta, gde će biti predstavljena virtuelna galerija i informacije kako o autorki, tako i o njenim radovima. Na Kosovu do sada niko nije radio virtualne galerije, 3D virtualne galerije, koje vam omogućavaju da putem interneta uđete i šetate po prostoriji kao da ste u samoj galeriji. Za svaki rad imate informacije pojedinačeno, takođe, slušate muziku dok uživate u slikama ”, kazala je Miljana Dunđerin.

Tema izložbe je “Žena”, što i sam naziv govori, dodala je Dunđerin.

“U pitanju je više poznatih žena, poput Merlin Monro, Madone… Neki američki kult žena koji je prisutan. A takođe su prisutne i Gejše”, istakla je Dunđerin.

Svi zainteresovani virtuelnu izložbu mogu pogledati na sajtu PKC “Akvarijus”, njihovoj Fejsbuk stranici, ali i na stranici portala “Alternativna”.

Mimoza Studenica rođena je 1975. u Prištini. Diplomirala je na odseku za grafički dizajn, na Fakultetu umetnosti, Univerziteta u Prištini.

Organizatori izložbe su portal “Alternativna” i Privatni kulturni centar “Akvarijus”.

Izložba je organizovana u okviru projekta "ArtCult" koji je podržao UNMIK.Ostale vesti

Otvorena Likovna kolonija „Vidovdan 2020“
Izložbom najvrednijih slika iz fundusa Galerije Doma kulture u Gračanici otvorena je 22. Likovna kolonija „Vidovdan 2020“, ali i ovogodišnje „Vidovdanske svečanosti“.
  • 04.06.2020
Likovna kolonija i početak Vidovdanskih svečanosti bez publike
Večeras, u galeriji Doma kulture „Gračanica“ sa početkom u 19 časova, počinju Vidovdanske svečanosti i otvaranje 22. gračaničke Likovne kolonije „Vidovdan 2020“. Otvaranju Kolonije prisustvovaće samo slikari, predstavnici medija i pokrovitelji.
  • 04.06.2020
Virtuelnom izložbom obeležen Međunarodni dan dece
Povodom Međunarodnog dana deteta, organizacija Domovik u saradnji sa Privatnim kulturnim centrom „Akvarijus“, a uz podršku UNICEF-a, organizovala je virtuelnu izložbu dečijih radova pod nazivom „Mala umetnost cveta dok sloboda čeka“.
  • 01.06.2020
U četvrtak počinju Vidovdanske svečanosti
Dom kulture Gračanica, bez obzira na epidemiju virusa KOVID-19, za Vidovdanske svečanosti sprema „redovan“ repertoar. Svečanosti će zvanično biti otvorene 04. juna kada će u galeriji Doma kulture početi „Vidovdanska likovna kolonija 2020.“
  • 01.06.2020
„Riznica“, portal za kulturu i tradiciju
Osnovna ideja za pokretanje portala Riznica (riznica.net) jeste promocija „zaboravljenih i nepravedno potisnutih vrednosti zbog dnevno-političkih tema“, rekao je glavni i odgovorni uredni tog portala iz Gračanice Ivan Miljković za Udruženje novinara Srbije (UNS).
  • 28.05.2020
Zajednica pozorišta Srbije spremna da obnovi rad
Zajednica profesionalnih pozorišta Srbije, koja okuplja šesnaest institucionalnih pozorišta van Beograda i Vojvodine, saopštila je da su članice spremne da nastave sa radom odmah po dobijanju preporuka od nadležnog ministarstva u vezi sa uslovima pod kojima se mogu organizovati probe i predstave.
  • 28.05.2020