Vesti
Kultura

’’Tragovi prošlosti’’ u Gračanici

Dom kulture Gračanica u saradnji sa Turističkom organizacijom Gračanica, organizuju promociju knjige "Tragovi prošlosti" autora i frontmena grupe Van Gogh Zvonimira Đukića Đuleta i bubnjara benda Srboljuba Radivojevića Srbe.
’’Tragovi prošlosti’’ u Gračanici
Ilustracija

Reč je o autobiografiji jednog od najslavnijih rok bendova čija karijera traje skoro tri decenije.

"Ova stereografija prati razvojni put jednog dečačkog sna. Ovo je knjiga koja na našu veliku radost i insistiranje nikada neće doživeti drugo izdanje, a samim tim, po mišljenju mnogobrojnih fanova grupe Van Gogh knjiga ima kolekcionarsku vrednost", rekao je Đule.

Knjiga "Tragovi prošlosti", izašla je iz iz štampe sredinom juna prošle godine i proglašena je za najbolju foto-monografiju na Sajmu knjiga 2014. godine. Štampana je u tiražu od 4.000 primeraka. Kao kolekcionarsko izdanje, posvećena je najvernijim fanovima ovog kultnog benda.

Promocija ove knjige biće održana u Domu kulture Gračanica, u petak, 18.09. sa početkom u 17 časova.

Tom prilikom će Zvonimir Đukić Đule uručiti i muzičke instrumente na poklon direktoru Muzičke škole "Stevan Mokranjac" iz Gračanice.Ostale vesti

Festival filmova o umetnosti i umetnicima prvi put u Gračanici
"Festival filmova o umetnosti i umetnicima" održaće se po prvi put u Domu kulture "Gračanica" od 3. do 6. oktobra. Ulaz na sve projekcije je slobodan.
  • 02.10.2023
NPP sledeće sedmice obeležava 75 godina postojanja i otvara novu sezonu
Narodno pozorište u Prištini (NPP) će tokom naredne sedmice otvoriti sezonu 2023/2024. i obeležiti 75. godišnjicu postojanja i rada novim izvođenjima predstave "Ženidba", predstavljanjem dopunjenog izdanja monografije o ovom teatru, izložbom fotografija i najavom nove premijere.
  • 30.09.2023
Izložba slika Zorana Furunovića u Galeriji Doma kulture Gračanica 2. oktobra

Galerija umetnosti Priština i Dom kulture „Gračanica“ organizuju izložbu slika Zorana Furunovića u ponedeljak (2. oktobar) sa početkom od 20 časova, u Galeriji Doma kulture Gračanica.

  • 29.09.2023
Izložba Maje Todić u Novom Sadu
Matica srpska, Srpsko narodno pozorište i Fondacija "Simonida" organizuju izložbu slika "Identiteti" akademske slikarke Maje Todić iz Gračanice, 27.9.2023. godine sa početkom od 18 časova u foajeu Srpskog narodnog pozorišta u Novom Sadu.
  • 26.09.2023
Tamari Denić Studentski Oskar za film ’’Istina’’
Rediteljka iz Berlina Tamara Denić jedna je od dobitnica ovogodišnjeg Studentskog Oskara. Nagrada joj je pripala za kratki film "Istina" čija su mesta radnje Beograd i Hamburg.
  • 18.09.2023
YU grupa na ’’Rok festu’’ 22. septembra u Leposaviću
Tradicionalna muzička manifestacija “Rok fest”, biće održana 22. septembra na platou Centra za kulturu “Sava Dečanac” u Leposaviću kada će nastupiti i YU grupa.
  • 18.09.2023